Kuten arvata saattaa, vapun jälkeinen viikonloppu oli kovin kuollut. Perjantain kassa oli perjantai-kassojen jaetulla jumbosijalla, ja lauantain kassa taas oli lauantai-kassoista surkein. Jopa yksi syksyllä ajetuista lauantain päivävuoroista pesi yön kassan. Puolustukseksi tosin sanottakoon, että ajoin lauantaina vain 22-5. Perjantaista opin sen, että näin hiljaisena viikonloppuna on ihan turha lähteä liikkeelle ennen kuin vasta vuoron oikeasti alettua.

Viikonlopusta olisi saanut puristettua juttua yhtä paljon kuin appelsiinin siemenestä mehua, ellei...

1. ...kyytiini olisi tullut ensimmäistä kertaa vähemmistön edustajia. Olin kuullut juttuja lähinnä siitä, että vähemmistön edustajien kanssa kyytimaksuista tulee aina kinaa ja vääntöä, ja olinkin tämän takia vähän varuillani. Pasilan asemalta kyytiin kiipesi kaksi miestä jotka ilmoittivat kohteeksi Herttoniemen, joka kuitenkin vaihtui Hermannin pankkiautomaatiksi ja Torkkelinmäeksi. Torkkelinmäellä etsimme miesten kaveria ja tämän löydyttyä miehet poistuivat autosta, antoivat pantiksi viisikymppisen ja pyysivät odottamaan. Kohta toinen miehistä kuitenkin palasi autolle ja pyysi vaihtorahat. Ajoin Karhupuiston tolpalle odottelemaan uutta kyytiä. Aikani odoteltuani nämä kaksi vähemmistömiestä löntystelivät tolpalle ja hyppäsivät autoon. Kohteena oli ensin Tikkurilan asema, mutta sitten miehet päättivät, että ajetaan Järvenpäähän. Sain taas kysymättä viisikymppisen pantiksi.

Miehet puhuivat keskenään aina välillä heidän omaa kieltään. Mitä se nyt sitten virallisesti on? Romanikieltä? Kuuluu indoeurooppalaisen kieliperheen indo-arjalaiseen haaraan ja on sukua intialaiselle sanskriitille.

Tätä en kuitenkaan laske kategoriaan "sama asiakas kahdesti". Tällainen vastaava tapaushan on sattunut aikaisemminkin.

2. ...Kannelmäessä ollessani olisi tullut tilausta osoitteeseen x. Vein miehen Kannelmäen Karaokemestaan. Ajoin pari kyytiä ja noin tuntia myöhemmin olin taas Kannelmäen tolpalla. Karaokemestassa käynyt tyyppi löntysti autooni ja vein hänet takaisin kotiinsa. Oli ehkä liian humalassa tajutakseen, että osasin viedä hänet suoraan kotiovelle, vaikka hän ilmoitti vain kadun nimen.

Tämän tilanteen kanssa olen vaikeuksissa: pitäisikö tämä laskea vaiko ei? Ajoin kuitenkin välissä pari kyytiä ja sillä hetkellä kun mies löntysti paikalle, tolpalla olisi voinut olla kuka tahansa taksi. Toisaalta todennäköisyys jälleennäkemiseen tällaisessa tilanteessa on suurempi kuin kahdessa aiemmassa tapauksessa.

3. ...kyytiini olisi tullut Oulunkylässä vanha nainen, jonka olen aiemminkin vienyt kapakasta kotiin. Oulunkylässä tuli tilaus kapakkaan, joka ensimmäisellä kerralla meinasi olla vaikea löytää. Nyt löytyi vanhasta muistista helposti ja mieleeni tuli heti myös edellinen vierailu tuon kapakan ovella. Silloin kyytiin tuli mummodeeku, joka ajoi taksilla saman kadun varrella olevaan kotiinsa. Ehkä noin puolen kilometrin matkan.

Ja kuinka ollakaan, sama deekumummo taas.

Tämä kuuluu ilman mutinoita virallisesti kategoriaan "sama asiakas kahdesti". Nyt näitä on siis jo kolme yhdeksässä kuukaudessa.