Kävin viime viikolla ajamassa kokeilun vuoksi yhden keskiviikkoyön ja täytyy todeta, että taksinkuljettajan työ on yksinäistä hommaa. Olisi edes niitä asiakkaita.

Ajauduin joskus puolen yön aikoihin Tapulikaupunkiin ja siellä sitten pyörin. Olin alueella aika lailla kahdestaan yhden Toyota Priuksen kanssa. Mielenkiintoa yöhön toi lähinnä se, että kumpi meistä ehtii tolpalle takaisin ensimmäisenä. Molemmilla kyydit olivat selvästi samanlaisia - lyhyitä rykäisyjä alueen sisällä, kunnes Priuksella kävi tuuri ja se sai lopulta kyydin johonkin muualle, eikä autoa enää näkynyt.

Jossain vaiheessa tein jopa alokasmaisen virheen ja päätin siirtyä Malmille, kun Tapuli ei vetänyt ja olin joutunut jonoon kolmanneksi, kun joku muukin meidän lisäksemme oli ajautunut alueelle. Tapulissa olin katsonut, että Malmilla ei ole yhtään autoa. No, kun perille pääsin, oli siellä viisi ja Tapulissa nolla. Häntä koipien välissä palasin Tapuliin.

1298204.jpg

Myös perjantai oli mahdottoman tylsä ilta. Niin tylsä, että ajattelin kyllä laittaa pillit pussiin tämän kesän osalta ja palata asiaan ehkä elokuun lopulla. Ei maksa vaivaa valvoa yötä muutaman kympin takia. Taksin ajaminen on kivaa, jos on asiakkaita, mutta tolpalla notkuminen on vihoviimeistä hommaa.

Voisi tietysti ottaa vaikka kirjan mukaan, mutta yö on kuitenkin sen verran pimeä ja auton sisävalo sen verran himmeä, että ei oikein huvittaisi. Sudokun pelaamiseenkin kyllästyin huomattuani, että Nokiassani sudokut alkavat aina alusta. Siinä on sata sudokua ja aikaisemmin luulinkin, että sudokut tulevat ikään kuin randomisti, kunnes huomasin tekeväni aina saman sudokun. Ihmetyttääkin se Nokia-insinööri, joka pelin on suunnitellut. Onko hän todellakin ajatellut, että pelatakseen kaikki sata sudokua täytyy se tehdä samalta istumalta? Että joku todellakin pelaisi sata sudokua putkeen? Ja ellei, häntä himottaisi tehdä aina samat sudokut uudestaan? Joku toinen insinööri asiaa on ilmeisesti ajatellut, ja joissakin muissa malleissa voi hypätä sudokusta toiseen. Minulla ei.

No, ratkaisin ongelman niin, että kirjoitin muistiin sudokun ratkaisun ja aina seuraavalla kerralla sitten näpyttelin ratkaisut puhelimeen. Jaksoin yhdenteentoista, mutta sitten päätin, että vaikka näin ajan saakin hyvin kulumaan, on se jakomielitautisen hommaa.