Jostain syystä tänä syksynä ei ole ollut yhtään niin mielenkiintoisia asiakkaita kuin vuosi sitten. Sellaisia kuten esim. naisten hiljentämisen asiantuntija tai koiransa ulkoiluttamista murehtinut mies.

Tosin nyt perjantaina sattui sentään yksi hauskahko tilanne. Lauttasaaressa erääseen osoitteeseen oli tilattu kolme taksia. Plussaa sille, joka oli niin älykäs, että oli osannut jakaa porukan lukumäärän neljällä, eikä tarvinnut alkaa sitten riidellä siitä ylimääräisestä ihmisestä taksissa.

Odottelimme tovin pihalla niiden kahden muun taksin kanssa jo vähän epäilevästi, kun lopulta viereisestä kerrostalosta alkoi valua ulos noin parikymppistä porukkaa. Juhlien isäntä pakkasi porukkaa takseihin, kertoi kohdeosoitteen, joka oli eräs Erottajan ravintoloista ja vannotti taksikuskeja olemaan viemättä porukkaa koteihinsa - vain Erottajalle. Lopulta isäntä tuli viimeisenä taksiini.

Perillä hän huomasi, että yksi juhlien pariskunnista venasi taksin vieressä sen näköisenä, että he halusivat jatkaa kotiinsa. He eivät olleet jatkaneet omalla taksillaan, koska halusivat ensin kuitenkin hyvästellä juhlien isännän. Isännälle tämä kotiinlähtö ei kuitenkaan sopinut, vaan hän ehdotti seuraavanlaita diiliä. Kun pariskunta tulee kyytiin, en kuljeta heitä mihinkään Espoon niemennokkaan, vaan kierrän korttelin ympäri ja tuon heidät samaan paikkaan - hän maksaa kierroksen. Sovimme sitten näin.

He meinasivat kuitenkin itse pilata koko homman tekemällä taksiin menemisen epäilyttäväksi. "Joo, menkää vain siihen taksiin", "Ei muuta kuin taksilla kotia", "Sinne vain, tämä taksi vie kyllä kotiin". Pariskunta epäili mm. maksamatonta taksia ja oli hyvin epäluuloinen istuessaan taksiin.

Kiersin sitten korttelin ja hämmästyneen pariskunnan iloksi koko ryhmä oli iloisesti vastaanottamassa ja toivottamassa heitä tervetulleeksi. Heidät saateltiin ulos autosta ja isäntä kävi maksamassa taksin.

1298204.jpg

Lauantai-illan minisattuma oli sellainen, että ollessani Herttoniemen Shellillä tankkaamassa, kurvasi siihen tallimme toinenkin auto tankille. Tankkasimme sen sitten suoraan samasta letkusta. Naureskeltiin siinä sitten, että mahtaa se isäntä ihmetellä, että miten Mersuun on saatu mahtumaan lähes 120 litraa dieseliä.

Laitoin kyllä sitten viestin mukaan ettei luule, että dieselin kanssa on tehty jotain vilunkipeliä.