Keskiviikon pöpperökeli oli toisaalta hyvä ja toisaalta huono. Alkuilta oli vilkas, koska pöpperö ajoi ihmiset käyttämään taksia, mutta sitten sama pöpperö ei innostanut ihmisiä pilettämään, joten yö oli hiljaisehko. Tämä olikin ehkä koko talven toiseksi ainoa lumikeli. Siis koko talvena kaksi yövuoroa, jolloin on lunta maassa. Kerta kaikkiaan!

No, onneksi sitä lunta sentään pääsi näkemään kahteen otteeseen; ensin Luostolla Sodankylässä ja nyt pääsiäisenä - tulikin ajettua koko Suomi kertaalleen edestakaisin päästä päähän. Tai ei ihan Hangosta asti, mutta eiköhän se korvaudu sillä, että toisessa päässä tuli käytyä Jäämerellä saakka. Maanantaina tuli ajettua yhtä soittoa Ivalosta Helsinkiin, mikä ehkä sitten aiheutti sen, että keskiviikkona ajaminen vähän puudutti, enkä ollut kyllä kovin juttelutuulella. En kylläkään mököttänyt hiljaa itsekseni, mutta keskustelu oli kyllä vähän väkinäistä, vaikka juttuaiheita olisi ollut formuloista alkaen ja juttelukaverina myös eräs YLEN tunnettu toimittaja.

Ilta oli varsin länsipainoitteinen. Yhtä Marjaniemen käyntiä lukuun ottamatta en tainnut käydä Vallilaa idempänä, enkä Lapinmäentie - Vihdintie - Hakamäentie - Koskelantie - Mäkelänkatu -linjaa pohjoisempana.

Ja jos joskus onkin ollut pitkiä aikoja Espootta, niin nyt tilastot kyllä korjaantuivat. Heti ensimmäinen kyyti Pasilasta Kauniaisiin, paluumatkalla tuli datalle viesti, että "asiakas Munkkiniemessä" ja BAM, minähän sinne ensimmäiseksi ehdin. Kyyti Mankkaalle - eli ihan siihen Kauniaisten kupeeseen. Kävin myös Veikkolassa, Iivisniemessä, Suomenojalla, kahdesti Leppävaarassa ja ainakin kolmesti Tapiolassa.

1298204.jpg

Yön hassuin juttu oli ehkä se, että jossain vaiheessa iltaa datalle tuli viesti: "Auto xxx jumissa lumihangessa n-tie x:n kohdalla. Voisiko joku mennä jeesaamaan?" Voin olla totisesti väärässä, mutta ensimmäisenä tuli mieleen, että joku talviajoon tottumaton etelämaalainen maahanmuuttaja on jumissa takavetoisen Mersunsa kanssa. =)