Luulin, että kyseessä oli ihan tavallinen kyyti. Kello oli ehkä jo viisi ja olin tulossa Leppävaarasta kohti kaupunkia. Pikkuisen arpoen en enää lähtenyt kokeilemaan, olisiko Museokadulla asiakkaita (usein tolppa on tyhjä viimeistään viiteen mennessä) vaan ajelin kohti Rautatiekadun tolppaa. Arkadiankadun jälkeen tuli tekstiviestitilaus. Osoite oli alamäen puolella oleva ravintolaton katu ja hetken harkinnan jälkeen päätin ottaa sen vastaan. Ajoin osoitteeseen ja laitoin mittarin päälle.

Viisi minuuttia odoteltuani soitin asiakkaan numeroon. Keskustelu meni näin:
Tuuut - - - - tuut - - - klik
- (naisääni) Me olla siinä ihan just, minuutin päästä.
- No ookoo.
- Moi!
- Moro!

Saman tien näinkin kahden henkilön tulevan porttikongista. He kömpivät autoon, nainen ensin, mies perässä. Sanoin naiselle, että aika hyvin arvattu, että kuka se soittaa.

Nainen oli lähes selvin päin ja saimmekin aikaan hyvän keskustelun tekstiviestitilauksista. Mies oli tervehtimistä lukuun ottamatta hiljaa koko matkan. Perillä nainen pyysi miestä maksamaan. Vasta kun ojensin kuittia allekirjoitettavaksi huomasin, että takanahan istuu JULKKIS. =) Eikä mikään BB tai iltapäivälehtijulkkis, vaan sellainen ihan oikea - TV-henkilö ja talk-show -isäntä. Luulin, että siellä istuu joku hiljainen mies, mutta se olikin niin jurrissa, ettei se siksi puhunut mitään. Meinasi jäädä kokonaan huomaamatta, enkä autoon istuessa tunnistanut, kun keskityin sen naisen kanssa keskusteluun. Liekö se ollut sellainen Salarakas-tyyppinen hoito? =) Ei kai niillä julkkiksilla näinä aikoina oikein muita kai olekaan?

Olipa hyvä mäihä, että otin sen tilauksen vastaan!