Kävin katsastamassa autoni. Kiinnitin huomioni erääseen asiaan, jota en kaikkien näiden autonomistusvuoteni aikana ollut huomannut. Edellisen autoni käyttöönottokuukausi oli marraskuu ja sitä edellisen rekisterin viimeinen numero nolla, joten se piti katsastaa vuoden loppuun mennessä. Nykyinen autoni käyttöönottokuukausi on huhtikuu, ja nyt olin sen kanssa katsastuksessa ensimmäistä kertaa. Aikaisemmin olin tottunut siihen, että Hakuninmaan drive-in -katsastukseen mennessä jonossa oli ehkä yksi tai kaksi autoa ennen minua. Nyt niitä oli varmaan kymmenkunta ja jonotuksessa ja katsastuksessa meni yhteensä kaksi tuntia.

Tajusin, että autot ovat kuin lapsia. Lapsiakin syntyy enemmän keväällä - jolloin autoja ostetaan enemmän kuin syksyllä. Kevät on aina autokuumeen aikaa. Niinpä nykyisen katsastuskäytännön takia katsastukseen tulee huhti-toukokuussa huomattavasti enemmän autoja kuin marras-joulukuussa. Ennen vanhaan kun autot katsastettiin rekkarin viimeisen numeron mukaan, katsastettavia oli koko ajan tasaisesti, mutta nyt täytyy kärsiä tästä katsastuskäytännön byrokraattisesta uudistuksesta ja keväisen autokuumeen uhrien massahysteriasta - jonka urhi minä en suinkaan ollut!

Jaa, että miten katsastuksessa kävi? No hyvin tietysti. Ainoa huomautus tuli takasumuvalojen polttimoiden liian haaleasta punaisesta väristä. Autossani kun on sellaiset mustat takavalot, niin siinä pitää olla punaiset polttimot, jotka sitten ajan kuluessa haalistuvat.