Näistä maksupäätteiden ongelmista oli ihan Hesarissa juttua, eikä suotta, sillä lauantaiyö oli taas kuin neuvostoliittolaisesta komediasta. Kerrottakoon taustatietona, että taksien korttipäätteissä maksut ja varmistukset kulkevat laitevalmistaja Semelin kautta. En tarkemmin tiedä, että miksi näin ja onko jossain muualla toisin. Eilen kuitenkin yhdeksän jälkeen tuli päätteelle tieto, etteivät korttivarmennukset ja teinivisat toimi. Vika on Semelin päässä ja sitä kuulemma korjataan. Eikä se tilanne siitä mihinkään muuttunut koko yönä.

Lähestulkoon jokaisen asiakkaan kohdalla muistin mainita korttien toimimattomuudesta ja kysyä, että tarvitseeko käydä tolpalla. Ja arvatkaapa monenko asiakkaan kanssa tarvitsi käydä hakemassa seinärahaa? Yhden. Kaikilla muilla oli sen verran käteistä, että maksu onnistui. Tottuneena siihen, että 75% asiakkaista maksaa kortilla, oli yllätys, että kansalaisilla on niinkin yleisesti käteistä mukana. Tai sitten minulla oli vain hyvä tuuri.

Vaikkei meillä asiakkaiden harmiksi hintataso täällä Suomessa ole kehitysmaiden luokkaa, niin tämä modernin elektroniikan toimintavarmuus alkaa olla. Hävettää oikein, kun tuli joskus otettua tosissaan väitteet siitä, että Suomi olisi jonkinlainen huipputeknologian edelläkävijä. Tästä saisi hyvän aasinsillan vaikka mihin, mutta tyydyn vain lakonisesti toteamaan, että kun nyt katsoo vaikka kansalaisten toimintaa liikenteessä, on vaikea uskoa, että tämä kansa saisi aikaan minkäänlaista huipputeknologiaa.

1298204.jpg

Kauniiksi lopuksi kuukausittainen omakehuosuus: Kyydissäni istui pariskunta matkalla Espoon pimeyteen ja radiossa soi "Moi, moi vain, huusit ain, muille kättäs heilauttain, tuskin mua ennen huomasitkaan..." (tämäkin löytyy Youtubesta!). Nainen kysyi tietokilpailumeiningillä, että "kuka laulaa?" Kun mies ei tiennyt, päätin brassailla ja kerroin, että "Hannele Kauppinen". Nainen sanoi, että ei. Jatkoin että "käyttää taiteilijanimeä Taiska". Heh!

Jatkoimme ajelua ja radiosta soi "Pikkuveli". Nainen mietiskeli, että kenenkäs biisi tämä alunperin olikaan. Koska radiossa soi juuri se ylianeeminen alkuperäinen versio, arvasin, että nainen tarkoittaa alkuperäisellä PMMP:n tekemää coveria. En tietenkään malttanut olla kertomatta, että soiva biisi on juuri se alkuperäinen ja että sen esittää bändi nimeltään "Noitalinna Huraa".

"Oletko sä joku tällaisen erikoismies?", kysyi mies hämmästyneen oloisena. Vastasin että aivoni ovat rakentuneet niin, että päähäni ei säilöydy mikään tarpeellinen, mutta kaikki tällainen kyllä.

Biisi on esitetty todellakin aivan mahdottoman aneemisesti, mutta kitarasoolo on yllättävän hyvä!