Varoitus: Seuraavassa jutussa naureskellaan asiakkaan kustannuksella
Varoitus2: Seuraava juttu vaatii jonkin verran autoasioiden ymmärtämistä

Olin kyllä ollut tietoinen tästä ”mulla on tällainen mersu tallissa” –asiakastyypistä, kun kerran tässä sain sellaisen kyytiin itsekin. Keskustelimme autoista niitä näitä. Olin liikkeellä C-mallin Mersulla, ja kerroin asiakkaalle mielipiteeni kyseisestä autosta. Eli pieni, eikä mitenkään hääppöinen ajettava. Jotenkin juttu siirtyi kilpailevaan merkkiin ja sanoinkin, että BMW:t ovat hyviä ajettavia. Asiakkaani sitten kertoi, että hänellä on ”500-serie” Bemari. Kiinnostuin aiheesta tietenkin. Kysyin vuosimallia. Asiakkaan vastaus oli, että ”samaa kuin tämä” tarkoittaen ajamaani Mersua.
- 2005? ehdotin
- Just se.
Enemmän alkoi kuitenkin hymyilyttää, kun aloimme puhua vanteista. Näimme kovasti tuunatun japsiauton, jonka vanteet olivat asiakkaani mielestä kuitenkin ”liian pienet”. Tarkoitti siis sitä, että vanteiden olisi pitänyt olla suuremmat, ja kumia ohuemmalti. Todennäköisesti autossa oli jotain tyyliin 17” vanne ja 40-sarjaiset kumit. Omassa Bemarissaan hän kehui olevan ”kuustoistatuumaiset” ja leveydeltään 215. Ovat kuulemma niin leveät, että vähän meinaa urissa vedellä.

Näiden kahden kommentin välillä oli jonkinmoinen epäloogisuus. Satun tietämään, että 500-sarjan Bemarissa vakiorenkaatkin ovat leveydeltään 225. Thyyninki-vanteilla renkaat ovatkin sitten kokoa 255 ja ylöspäin, todennäköisesti 18-tuuman vanteilla. Tehtaaltakin taitaa saada sellaisen, jossa takana on 275 leveät. Asiakkaan sirkkelit olisivat siis olleet vanteiltaan kuin vakiot, mutta renkailtaan kapeammat.

Tulikin mieleen, että asiakas ajaa jotain pientä nepparia tyyliin Punto tai Fiesta, jollaisen omistajan näkökulmasta ne kuusitoistatuumaiset ja 215 leveät ovat jotenkin erikoiset. Eli jos leveillään, niin pitäisi osata leveillä tarpeeksi leveästi, että vaikuttaa uskottavalta.

No, mutta mikäpä minä olen nolaamaan asiakasta. Annoin kertoilla vaikka vähän hymyilyttikin. Olisin voinut kyllä esittää kaikenlaisia mukavia kysymyksiä koskien Bemaria ja sen ominaisuuksia, joiden avulla olisin voinut hauskuuttaa itseäni lisää, mutta enhän minä nyt niin. Asiakas kuitenkin ajatti itseään lähes viidellä kympillä ja antoi tippiäkin, joten antaa herjan lentää!