Perjantai oli yllättävän vilkas. Vaikka oli kuukauden viimeinen viikonloppu ja pääsiäinenkin oli ihan vasta, niin porukkaa (=ajoja) riitti.

- Vuoro alkoi seitsemältä ja heti ensimmäinen homma oli viedä Suomesta kovasti kiinnostunut intialainen mies Vallilasta lentokentälle. Koska Puistolan tolpalla oli neljä autoa ja Malmilla ei yhtään, en noudattanutkaan tapojani ja jäänyt kentältä tullessani Puistolaan passiin, vaan ajoin Malmille.

- Tolpalta sain kyytiini hiljaisen nuoren miehen, joka oli matkalla Mellunkylään.

- Mellunkylästä ajoin Mellunmäen tolpalle, josta tovin odottelun jälkeen sain tilauksen Mellunmäen kirkkoon. Vein häitään suunnittelemassa olleen naisen Itä-Pakilaan ja sieltä ajoin Maunulan tolpalle.

- Tolpalla tuli odoteltua sen verran pitkään, että kun lopulta tuli tilaus Haagasta, kummastellen päätin ottaa sen vastaan. Haagasta kyytiin tuli kaksi nuorta miestä, jotka olivat menossa Malminkartanoon. Olivat olleet katsomassa Jokerit-Blues -ottelua, mutta olivat lähteneet jo toisen erän jälkeen juomaan olutta. Matkalla pysähdyttiin ostamaan limpparia. Tämä oli miehille tärkeä strateginen toimenpide, koska limpparia oltiin viemässä kaverille, joka ei juo muuta kuin Kokista. Piti päättää, että mikä limppari olisi miehelle vastenmielisin juotava. Päätyivät Pommaciin.

Pyöriskelin Malminkartanossa jonkin aikaa toiveena saada sieltä kyyti. Malminkartano on ehkä yksi Helsingin taksittomimmista alueista. Ainakin minusta tuntuu siltä, että aina kun fri:llä on kyytejä, ne ovat Malminkartanon 88-alueelta tarkoittaen sitä, ettei alueella ole ollut vapaita takseja kolmeen minuuttiin tilauksen tulosta. Aika pian kuitenkin lähdin ajelemaan kohti etelää. Ajattelin käydä Lassilan Teboililla ostamassa karkkilaatikon ja rikkomassa samalla saamani viisikymppisen, jolla edelliset asiakkaat maksoivat kolmentoista euron kyydin. Matkalla kuitenkin tuli tilaus, jonka vaihtoseteleiden vähyydestä huolimatta otin vastaan.

- Vein Tappara-fanin Pitäjänmäestä Espoon Haukilahteen. Yritin ostaa viisikymppiselläni Haukilahden Shelliltä karkkilaatikon, mutta myyjä sanoi, ettei pysty antamaan setelistä takaisin. Ajoin keskustaan Meklun Essolle ja ostin viisikymppiselläni "pakkopullan".

- Tähän väliin meinasi tulla muistiaukko, mutta sitten päähäni pulpahti, että otinkin käsipystyn Caloniuksenkadulta. Meinasi unohtua varmaan noin tunnin pätkä perjantaita. Noin kolmekymppinen mies halusi Ruoholahteen.

- Ruoholahdesta kyytiin tuli nainen, joka halusi Kaisaniemenkadulle, josta taisin ajaa Mariankadun tolpalle.

- Sain tilauksen ja vein kaksi miestä ja yhden naisen Hamletiin. Sitten en ole ihan satavarma, että sekoitanko mielessäni keskiviikon ja perjantain kyytejä, mutta olettaisin, että jatko meni näin:

- Vilhonkadulta kiepsautin autoni Kaisaniemen puiston kautta Karhupuiston tolpalle Kallioon. Sieltä kyytiini tuli nuori puhelias nainen, joka matkasi Kruununhakaan. Todennäköisesti tämä tapahtui perjantaina, koska minulla on sellainen mielikuva, että olin perjantaina myös toisen kerran Mariankadun tolpalla Kruununhaassa ja tämä sopisi siihen.

- Sain nimittäin tilauksen Hotel Arthuriin, josta vein kaksi sählyä pelaamassa ollutta miestä Töölöntorille. Tässä on pientä epäröintiä taas ilmassa, koska en ole ihan varma tapahtumien kulusta, mutta Töölöntorin tolpalla oli monta autoa, joten en jäänyt siihen. Vaihtoehtoja siihen, miten maailma sitten eteni on kaksi: Museokatu tai Rautatiekatu. Rautatiekatu sopisi siinä mielessä hyvin kuvioon, että ainakin jossain vaiheessa olin ko. tolpalla ja sain siihen tilauksen Arkadiankadulle.

- Kyytiin tuli bisnesmiestyyppinen herra, jonka kuskasin Westendiin. Tämä selittäisi myös sen, miten päädyin uudestaan Ruoholahteen. Odottelin nimittäin jossain vaiheessa seuraavaa kyytiä tovin Ruoholahden tolpalla, mutta kyllästyin ja lähdin kohti vehreämpiä metsästysmaita.

- Sellainen koitti jo noin viidenkymmenen metrin ajomatkan jälkeen: tienposkessa huitoi kättään noin viisikymppinen mies, joka halusi Vallilaan. Mies koki kohtalon ivana sen, että matkalla hänelle soitti nainen, joka asui Ruoholahdessa. Mies ei kuitenkaan katsonut tarpeelliseksi ajaa takaisin kun kerran kyytiin tuli hypättyä.

- Vallilasta ajoin tietysti Hollolantien tolpalle johon aika pian käveli mies, joka halusi Lassilaan.

- Lassilasta siirryin Kannelmäen tolpalle, josta vein ensin miehen Maununnevalle ja sitten noin kolmekymppisen miehen Myyrmäkeen. Mies oli kotoisin oman kotipaikkani naapurikunnasta ja huomasin matkan aikana kuinka molempien murre voimistui. Paluumatkalla sain tilauksen Kannelmäestä.

- Kyytiini tuli moottoripyöräbisneksestä keskusteleva kolmikko, joka oli joutua tappeluun Salomonkadun pikapankilla.

- Jätettyäni heidät kyydistä sain saman tien takapenkille keski-ikäisen miehen ja naisen, joista toinen meni Espoon Suomenojalle ja toinen Kauniaisiin.

- Ja ylläripylläri: sain Kauniaisten kylältä kyytiin autovaraosakauppiaan, joka halusi Vuosaareen. Viuh, laidan vaihto.

- Vuosaaresta sain lähes heti miehen jäätyä kyydistä pois tilauksesta kyytiini kolme keski-ikäistä naista, joista ensimmäinen vietiin Vartiokylään, toinen Tapaninvainioon ja kolmas Hiekkaharjuun Vantaalle.

- Kävin hakemassa Tikkurilan Siljasimulaattorista ensin kyydin Koivukylään ja sitten pariskunnan, joista toinen vietiin Tammistoon ja toinen Itä-Pakilaan.

Mitähän sen jälkeen? Taisin ajaa Ogelin kautta keskustaan. Data ilmoitteli, että Oulunkylässä olisi ollut asiakas, mutta sen lienee joku toinen taksi poiminut. Kello taisi olla jo yli puolen viiden, kun ajoin Museokadun tolpalle. Tolpalla ei ollut enää jonoja, mutta muutama asiakas siinä seisoskeli, joten jäin odottelemaan. Tolpan juurella kolme tyttöä poltteli tupakkaa, ja oletin saavani heidät kyytiini, mutta jostain sivulta kyytiini etupenkille änkesi ehkä juuri ja juuri ravintolaiän ylittänyt nuori sälli. Tästä tulikin illan viimeinen ja taksiurani toistaiseksi veemäisin kyyti. Siitä pitää kirjoittaa ihan oma lukunsa

Viimeistä kyytiä lukuun ottamatta ilta oli mukava ja myös tuottoisa. Juoksu 1,43 ja tuntiansiokin ihan ok.