Että pitikin mennä sotkeentumaan taas niihin Espoon tilauksiin!


Jätettyäni asiakkaan Ymmerstaan tuli tilaus, ja koska kohde oli Kauniaisten alueella, ahneuksissani otin sen. Luulin, että sen täytyy olla lähellä. No niinhän se olikin. Katsoin datan kartalta, niin olin ihan vieressä. Tai olisin ollut, jos olisin ollut liikkeellä vaikka helikopterilla, mutta kun olin Volvolla (Mersu oli edelleenkin toipilaana). Kohde oli ihan vieressä, mutta jokainen reitti sinne oli tolpattu porsailla tai puomilla tai jotenkin muuten kulku oli tehty mahdottomaksi. Suunnittelija oli selvästikin suunnitellut, ettei kenelläkään ole kyseiselle alueelle asiaa mistään naapuriseudulta. Kiersin ja kiersin, mutta mistään ei tuntunut pääsevän niin liki, että olisin voinut ujuttaa asiakkaat kyytiini. Aloin olla jo aika epätoivoinen. Tulin siihen tulokseen, ettei kyseisellä alueella voinut asua kuin levitointitaitoisia ihmisiä ja hurautin lopulta kävelytien kautta satametrisen metsälämpäreen läpi. Kun lopulta pääsin osoitteeseen, oli aikaa tilauksen saapumisesta kulunut jo lähes 25 minuuttia ja asiakkaani olivat häipyneet toisella taksilla. Suorastaan ärsytti. Ärsytti niin, että lyötyäni mittarista hukka-ajokuitin ulos, otin välittömästi koneelle kilahtaneen tilauksen vastaan sen kummemmin sitä tarkastelematta. Olisi ehkä kannattanut, koska olin siis jossain Ymmerstan takamailla ja tämä tilaus tuli Lähderannasta. Minulla kesti taas iäisyys päästä kohdeosoitteeseen. Mielessä pyöri vain, että mitä kaikkea olisinkaan voinut tämän hukatun reilun puolituntisen aikana tehdä. Onneksi asiakkaat halusivat Helsinkiin.

Muuten uudenvuoden yö oli tuloksellinen. Se oli myös hieman erilainen profiililtaan kuin lauantaiyöt - joihin ikään kuin mielessäni sen rinnastin. Lauantait ovat keskimäärin sellaisia, että ensin ajetaan sinne sun tänne ja loppuyöstä keskustasta lähiöihin. Ihmiset kyläilevät toistensa luona, juovat ehkä lasin tai pari viiniä, jonka jälkeen ajetaan hyvissä ajoin kotiin tuutimaan. Ne joilla menojalka vipattaa enemmän, menevät vipattelemaan keskustaan. Uusivuosi oli siitä erilainen, että alkuilta ei ollut mitenkään kovin kiireinen, mutta tänään juhlittiin kavereiden luona pitkään ja sitä sinne sun tänne ajoa riitti aamuun asti. Lisäksi oli sitä keskustasta kotiin –tyyppistä kyytiä. Näiden sekoituksesta tulikin sitten ihan hyvä kassa. Ennätys parani ja pääsin uudelle sataluvulle. Taas vaan se puolituntinen hukattua elämää Espoon pimeydessä jätti jossittelun varaa.

Asiakkaat olivat muuten by the way hämmästyttävän hyväkuntoisia. Muutenkin ilta oli yllättävän leppoisa ja ehkä jopa vähän väritön. Paitsi olihan se ilotulitus. Parkkeerasin auton Oopperan takapihalle ja pällistelin ilotulituksen siitä.