Perjantaina puhuin taksissa ehkä ensimmäisen kerran politiikkaa ja senkin vain siksi, että kyytiläinen oli samaa mieltä kanssani. Aiheena oli vaalitappioiden selittelyt ja ennen kaikkea "puolueemme viesti ei tavoittanut äänestäjiä" -slogan. Eduskuntavaalien jälkeen demarit eivät vielä älynneet tehneensä torjuntavoittoa, vaan valittelivat vaalitappionsa johtuneen siitä, etteivät heidän viestinsä tavoittaneet äänestäjiä. Nyt vasemmistoliitolla oli sama virsi. Ajatuksena ikään kuin se, että heidän viestiänsä ei saatu selvitettyä tarpeeksi hyvin kansalaisille ja jos olisi saatu, kansalaiset olisivat sankoin joukoin antaneet heille ääniään. Olimme matkustajan kanssa samaa mieltä siitä, että josko kyse olisikin ollut siitä, että se meni kyllä perille, mutta viesti oli väärä. Se ei miellyttänyt äänestäjiä.

Tai olisiko pitänyt katsoa taaksepäin ja miettiä, minkälaisia päätöksiä on tullut tehtyä. Tämä kansa, joka äänestää Jari Sillanpäätä aina kun on mahdollista, muistaa lähinnä sellaisia asioita kuin että demarit lakkauttivat Sävelradion jottei radiovalta keskittyisi yhdelle toimijalle - olihan MTV:llä sekä Nova, että Sävelradio. Sanoma WSOY sai kaksi kanavaa taasen sillä perusteella, että yhdellä kanavalla ei olisi pystynyt tekemään kannattavaa bisnestä. (Sitaatit ministeri Huoviselta)

Pitkämuistisimmat muistavat edelleenkin, kuinka demariministeri Alho juili demaripääministeri Lipposen aloitteesta puoluetoverinsa ex-ministeri Sundqvistin vahingonkorvausvelvoitteet murto-osaan määrätystä.

Urpilaisen leimasimme Soiniakin pahemmaksi populistiksi. Joka kerta kun Urpilainen vaatii hallitusta tekemään niin ja näin, pitäisi jonkun vihjaista hänelle, että demareilla oli kaksitoista vuotta aikaa tehdä ne niit ja näät, mutta jostain syystä niitä ei silloin tehty. Ne terveydenhuollon tai koulutuksen ongelmat olisi voitu hoitaa aivan hyvin jo silloin, muttei hoidettu. Varmaan sapettaa, että ne tuli mieleen vasta näin oppositiossa. Tai se syrjäseutujen tukeminen. No, myönnettäköön, ettei Lipposen valtakaudella syrjäseutujen tai haja-asutusalueiden tukemisesta saanut demareissa hiiskahtaakaan. Keisari Lipposen pääteemana kun tuntuu olevan edelleenkin se, että elämä muualla kuin kaupungeissa täytyy tehdä sietämättömäksi - tai jollei se onnistu, niin ainakin mahdottomaksi.

1298204.jpg

Sen sijaan demareiden torjuntavoitto voitaisiin ottaa käyttöön urheilupiireissäkin:

- No Aravirta, Suomi johti 5-1 ja sitten Ruotsi voittikin 6-5. Kommentit?
- Aivan aluksi haluaisin kiittää kaikkia pelaajia ja taustavoimia. Mielestäni tämä oli ennakko-odotuksiin nähden torjuntavoitto.

- Terve Hodgson, Suomi hävisi Azerbaidzanille ja Serbialle, sekä pelasi Portugalin kanssa 0-0 tasapelin, joten jäimme näin rannalle EM-kisoista. Kommentit karsinnoista?
- Aivan aluksi haluaisin kiittää meidän upeita pelaajia ja niitä tuhansia ihmisiä jotka ovat tehneet töitä maajoukkueen eteen. Mielestäni tämä oli ennakko-odotuksiin nähden torjuntavoitto.

- Kas päivää Kyrö. Kuusi suomalaista jäi kiinni douppingista. Mitenkäs kommentoit?
- Aivan aluksi haluaisin kiittää kaikkia hiihtäjiä ja upeita taustavoimia, jotka ovat tehneet hartiavoimin töitä tämän eteen. Hiihtojoukkue teki positiivisen tuloksen ja meillä on ollut upea tekemisen meininki. Mielestäni tämä oli ennakko-odotuksiin nähden torjuntavoitto.
- Mitä olivat nuo ennakko-odotukset?
- No että Variskin olis jäänyt jo nyt kiinni.