Hm, mistä alkaisin? Ehkä siitä, että Klaukkalan kyyti tulee aina väärällä hetkellä. Noin viiden aikaan. Kun lopulta ehdin takaisin Stadiin, homma siellä alkaa olla finito. Klaukkalan matkan aikana kun ehtisin heittää ehkä noin kolme tavallista kyytiä.

Lauantaina oli onneksi tuuria - eikä se Klaukkalan matkakaan mikään kurja ollut. Juttelimme asiakkaan kanssa hevosista ja vertailimme Las Vegas -kokemuksiamme.

Toivorikkaana, josko joku olisi vielä keskustassa kyytiä vailla, huristelin Topeliuksenkatua etelään. Humalistonkadun risteyksessä olikin mies käsi pystyssä. Yritti ensin, että olisin vienyt hänet mittari kiinni kahdella kympillä Länsimäkeen, mutten suostunut. Ajoimme sinne ihan mittari päällä.

Ajaessani takaisin Stadia kohti pyörällä sotkin, niin sitä erottiin. Hän jäi luokse joen rannan missä tuoksuu havupuu ja olin jo menossa tallille, kun sain tilauksen Käpylään. Vein asiakkaan Kumpulaan ja hänen noustuaan autosta, oli oven kahvassa yhtä-äkkiä mies, joka oli kyytiä vailla. Saman tien paikalle pelmahti kaksi tyttöäkin. Mies kysyi naisten matkakohdetta: Leppävaaraan. Mies itse oli matkalla Herttoniemeen, mutta se ei haitannut. Sovimme, että viemme miehen ensin ja sitten huristamme Leppävaaraan. Laskutin miehen Hertsikassa niin, että tein jaetun maksun, joten tyttöjen kyyti alkoi nollilta. Lisäksi mies antoi naisille viitosen, joten ei se ylimääräinen lenkki tullut mitenkään erityisen kalliiksi.

Tämä kaikki johdatteli oikeastaan tähän: Toinen tytöistä nuokkui koko matkan, mutta toisen kanssa juttelimme mm. hirvistä, poroista ja ketuista. Tyttönen oli Simosta, parikymppinen, viehättävä ja sympaattinen. Ja nyt jos oikein tarkkoja ollaan, niin koko kirjoituksen tarkoitus oli päästä sanomaan, että tytön sympaattisuus ja viehättävyys johtui ennen kaikkea siitä, että hän puhuessaan muistutti Aardman Studion Eläimellistä menoa ja Wallace & Gromit -tv-sarjojen hahmoja! Hänen suunsa liikkui puhuessa samalla tavalla hauskasti kuin näillä animaatiohahmoilla. Melkein olisi mieli tehnyt pyytää häntä sanomaan, "Wensleydale cheese, Gromit!" nähdäkseni vain, miten hänen suunsa liikkuu!

1713409.jpg