Tässäpä eräänä yösydännä törmäsin Malmin aseman tolpalla ihmisryhmään, jota voitaisiin kutsua nokkelasti vaikkapa etuilijoiksi. Tämä nimi juontaa juurensa siitä, että tähän jäsenistöön kuuluvat heput (ja heputtaret) etuilevat.

Ensimmäinen oli nuori nainen (joka oli kyllä aika pihalla – sanottakoon se hänen puolustuksekseen). Jouduin pysähtymään taksilla hetkellisesti edessä toikkaroineen tyypin takia ennen kuin pääsin varsinaisesti jonon ensimmäisen kohdalle. Tämän hetkellisen pysähtymisen aikana tämä nuori nainen tarttui kohdalleen pysähtyneeseen ovenkahvaan ja kömpi sisälle naamallaan autuaallisen kajahtaneen ilme. Muut jonoilijat ryhtyivät tietysti heti järjestämään tyttöä ulos, mutta tyttö vain hymyili autuaallisesti ja kysyi, että vienkö hänet lähiöön X. Sanoin, että tottakai, mutta vasta sitten kun on tytön vuoro. Muut vetivät tytön ulos autosta, eikä tämän autuaallisuus kadonnut mihinkään. Tytön naama voisi olla mallina, kun keskustellaan sanonnasta "kuin puulla päähän lyöty".

Toinen oli myös nainen. Vietyäni edellisen asiakkaan ja tultuani takaisin Malmin tolpalle, pysähdyin jonon kärjen kohdalle, jolloin autoon änkesi noin nelikymppinen nainen: "Vantaalle!" Jonon ensimmäinen teki selväksi, että oli hänen vuoronsa - kuten minä myös. Nainen ei ollut huomaavinaan meidän kommenttejamme. "Ala vain ajaa. Vantaalle. Mä maksan sulle kunnon tipit, kun vaan lähdet ajamaan." Selitimme vielä varsin ystävälliseen sävyyn, että taksiin pääsee vain jonottamalla. "Minä en ole koskaan jonottanut" sanoi nainen. "Tämä on sitten ensimmäinen kerta", sanoin minä. Pihalla odottanut asiakas alkoi selvästi menettää malttiaan, enkä halunnut mitään nyrkkinujakkaa, joten koska nainen ei uskonut ystävällissävyistä puhetta, komensin naisen ulos vähemmän ystävällissävyisesti. Lähti lopulta.

Taksissa jonon ykkösenä ollut asiakas jo naureskeli tilanteelle. Arvelimme, että minulle käy kuitenkin niin, että palattuani takaisin tolpalle, saan kyytiini juuri tämän saman naisen. En jätä teitä epätietoisten arvelujen varaan, vaan kerron, ettei niin käynyt. Kun kurvasin takaisin tolpalle, nainen oli mekkaloimassa jonon häntäpäässä. Hyvä niin.