Pikku hönössä olevat asiakkaat hyppäsivät kyytiin illalla noin kymmenen aikoihin. Tarkoitus oli hakea kotoa mäyräkoira ja jatkaa matkaa kaverin luo. Ajettiin lähellä olevaan osoitteeseen ja jäin odottamaan rapun eteen mäyräkoiran hakijaa. Riemu ja hämmästys oli suuri, kun hakija palasi! Arvatkaapa mikä hänellä oli mukanaan?!? No mäyräkoira!!!!!!! Olin odottanut olutpakkausta, mutta se olikin elukka! Sellainen originaali-mäyräkoira! Koira vietiin kaverin luo yökylään ja jatkettiin itse kaupunkiin hurvittelemaan.

Ihmekös sitten, että asiakkaiden ilmeet olivat vähän kummastuneet, kun menomatkalla kysyivät, että ”voiko mäyräkoiran ottaa tänne takapenkille, viemme sen kaverin luo?” Vastasin, että ”ainahan se turvallisempi olisi tuolla peräkontissa, mutta mikäs siinä, varsinkaan jos sitä ei täällä avata”.

Voin kuvitella, että myöhemmin on keskusteltu siitä, että kuulivatko molemmat väärin sen, mitä taksikuski sanoi, ja mitähän se kuski sanoi oikeasti.

En tiedä miten helposti koiraihmisellä "mäyräkoira" assosioituu olutpakkaukseen. Jos humalassa olevat asiakkaat puhuvat illalla/yöllä mäyräkoirasta, ei minulle ainakaan näin taksikuskina ensimmäisenä tule mieleen, että koirastahan tässä puhutaan.