Olipa hiljaista eilen. No, kuukausi lopuillaan ja ihmisillä rahat loppumassa. Viikonloppu on varmaankin erilainen, kun monelle pätkähtää palkkarahat perjantaina tilille. Toivossa eletään, lauantaina tarkoitusena tehtailla ennätyksiä. No ei, omaa suoritusta lähden tekemään, ja katson mihinkä se riittää.

Unohdin mainita viime viikonlopulta sellaisen, että lauantai oli varsinainen tasaraha-päivä. En valehtele varmastikaan - tai en ainakaan tarkoituksella valehtele - tai en ainakaan valehtele tarkoituksella paljon, jos sanon, että 70% kyydeistä päättyi tasarahaan. Siis tasaeuroihin. Se olisikin ollut jo liikaa pyydetty, jos olisi mennyt tasakymppeihin. Ihan ällisti päästä sitä mukaa kun ilta eteni.

Eilisen mini-ihmeitä oli se, että kävin kahdesti Tuusulassa. Ensimmäinen kerta tosin oli reittiä Kuninkaanmäki - Tuusula - Kellokoski. Lähes satasen hujaus. Oli myös pari muuta pitkää kyytiä Vantaan ja Espoon perukoille. Kellokoski on nyt sitten urani ns. niskakyyti. Odota vain Tampere, vielä täältä jonain päivänä tullaan!!!

Pitkissä kyydeissä on hyvät ja huonot puolensa. Hyviä on tietysti se, että kertyy rahaa. Huono puoli on armotta se, että takaisinkin on tultava ja aika satavarmaan nälkävalo palaen ja mittari kiinni. Koko sen 50 km:n matkan jostain Kellikseltä mielessä pyörii vain ne lukuisat kyytiä janoavat keskustan asiakkaat seteltukkujensa kanssa, joita kollegat ahnaasti rahankiilto silmissään kiivaasti vyöryttävät koteihinsa lukuisien työmuurahaisten lailla, ikään kuin ollen öisen kaupungin verenkierto, väsymättä, sykkivällä kiihkolla, ja jono tolpalla lyhenee koko ajan samaa tahtia kuin minun tyhjän autoni matkamittari nielee kilometrejä, yksi toisensa jälkeen, loputtomasti, eikä kotirantaa konsaan näy!

Päivän keskustelukohokohta oli ehkä se, kun pariskunnan mies-osapuoli filosofioi naisten ja miesten viisaudesta ja eroista viisaudessa. Tässä oli sellainen ajatus taustalla, että vaikka naiset ovat viisaampia kuin miehet, niin silti miehet tekevät kaikki merkittävät ja elämää helpottavat keksinnöt. Osallistuin keskusteluun siinä määrin, että sanoin kaiken teknologisen kehityksen johtuvan miesten laiskuudesta ja mukavuudenhalusta. Perilaiskana olentona mies yrittää päästä asioista helpolla ja keksii sitten erilaisia apuvälineitä helpottaakseen työtaakkaansa. Siitäpä tuli mieleeni, että on pakko ehtiä imuroida, ennen kuin lähden duuniin. Kun rikastun tarpeeksi, ostan sellaisen automaattisen robotti-imurin, joka kulkee ympäri asuntoa imuroimassa silloin, kun ketään ei ole kotona. Toimii samalla idealla kuin vastaava nurmikonleikkaajarobotti.

Ai niin, pikku lisäys. Puhalluttivat, vaikka oli asiakas kyydissä. Helsingin poliisi ei yleensä pysäytä varattua taksia yöratsioissa, mutta nämä olivatkin Espoolaisia. Ei sinänsä matkaa hidastanut. Asiakas vaan olisi kovasti halunnut puhaltaa, mutta poliisi ei antanut. Sanoi, että menee mittari sekaisin.