- No zei zei, miltä nyt tuntuu?
- Ihan jees, thö roud vos sliperi but thö taiörs veö guud änd thö iiespii sistem wos vööking pööfikli.
- Yöllä tosiaankin tiet jäätyivät paikkapaikoin hyvinkin liukkaiksi - tuottiko tuo missään vaiheessa ongelmia?
- No ei varsinaisesti. Isot väylät oli tietysti suolattu yhtä hyvin kuin pohjoiskarjalainen ruoka, mutta pienet tiet oli kyllä liukkaita. Itekseen tuli ajettua kyllä silleen ajonhallintajärjestelmän varoitusvalo vilkkuen ja vähän luistatelleen, mutta asiakas kyydissä ei tietenkään voi ajaa silleen. Asiakas kun on kyydissä, niin pitää ajaa niin, ettei auto luista ainakaan sivusuunnassa. Se voi nimittäin säikyttää kokemattoman matkustajan ja luoda mielikuvan huonosta kuskista, koska asiakas ei näe eroa sille tekeekö kuski sen tahallaan vai vahingossa. Jarrutukset hyvissä ajoin ja mutkat rauhallisesti. Vuosaaressa oli tosin niin liukasta, että kun nousin autosta, en meinannut pystyssä pysyä.
- Millä mielin lähdit reitille?
- No ihan omaa ajoa lähdin tekemään ja tarkoituksena sitten oli katsoa että mihin se riittää, mutta täytyy kyllä myöntää, että kyllähän se hyvän tuloksen tekeminen oli selkeästi lähtökohtana.
- Erosiko tämä lauantai sitten jotenkin muista - tarkoitan lähinnä sitä, että olivatko edellytykset hyvän tuloksen tekoon juuri tänään erityisen otolliset?
- Ihan paras aika tämä ei tietystikään ollut sikäli, että kuun ensimmäinen lauantai on aina se vilkkain, mutta nyt hyvän tuloksen tekemiselle antoi hyvät edellytykset osaksi se, että vuoroni alkoi klo 17, mutta oikeastaan ennen kaikkea se, että aamulla ei ollut mitään kiirettä pois. Seuraavan kuskin ajovuoro alkoi vasta ysiltä. Pystyisin pusertamaan niin pitkään kuin tarvis. Tuossa muutama viikko sitten oli lauantai, jolloin muuten kaikki edellytykset hyvään tulokseen olivat olemassa, mutta auto piti luovuttaa jo viideksi.
- Kalusto oli ilmeisesti iskussa?
- Kyllä vaan, auto toimi moitteettomasti - niin kuin uuden auton voi olettaakin. Talli sai reilu kuukausi sitten käyttöön autosta uuden kehitysversion. Se vanhahan oli osoittautunut epäluotettavaksi, ja useana yönä jouduinkin antamaan tasoitusta muille tekemällä varikkokäynnin. Siinä saattoi helposti kulua reilu tuntikin.
- Printterin kanssa on kuitenkin jotain ongelmia ollut?
- No joo, siitä hajosi printteri ja tilalle siihen laitettiin jostain romukopasta sellainen vanha matriisiräksyttäjä.
- Se ei kuitenkaan ilmeisesti vaikuta tulokseen?
- No marginaalisesti. Se printtaa tosi hitaasti, joten voihan sitä ajatella, että yön mittaan aikaa kuluu hukkaan, mutta lähinnä ongelmana on se valtavan kova ääni. Sitä kun yön kuuntelee, niin on melkein valmis ostamaan omalla rahalla uuden printterin. Asiakkaita pitää muistaa varottaa äänestä. Paitsi että yksi it-nörtti oli siitä tosi innoissaan!
- Heh heh, voi niitä it-nörttejä! No mutta kuitenkin - koska lähtökohdat olivat kunnossa, niin tulosta sitten syntyi. Olet ilmeisen tyytyväinen.
- No joo, täytyyhän sitä olla. Uran toiseksi paras kassa. Ja kun vielä muistaa, että se startti epäonnistui ja siinä käytännössä tuhrautui se ensimmäinen tunti.
- Niin, sinulla oli siinä jotain vaikeuksia. Mitä oikein tapahtui?
- Kirjautuminen ei meinannut onnistua millään. Boottasin kahdesti laitteet irroittamalla sulakkeet ja lopulta otin yhteyttä taksikeskukseen tiedustellakseni josko vika löytyisi sieltä. Kävi ilmi, että minulla oli datassa puhekanava päällä, enkä ollut sitä älynnyt. Siinä tuhrautui kaikenkaikkiaan varmaan parikymmentä minuuttia. Sen jälkeen kaiken lisäksi ensimmäinen kyyti oli hukka - vaikka oli tekstaritilaus. Kun asiakasta ei alkanut kuulua, soitin perään kyselläkseni tilanteesta, niin kävi ilmi, että asiakas oli hypännyt toiseen taksiin.
- Sen jälkeen ilta lähti kuitenkin etenemään?
- Kyllä joo. Se taisi ollakin illan ainoa hukka.
- No jos vielä palataan tuohon tulokseen, niin mitenkä nyt kun vertaat tuota uuden vuoden ennätyskassaa ja tätä eilistä, niin miten arvostat näitä kassoja kun vertaat niitä toisiinsa?
- No kyllä tämä varmastikin tuntuu hienommalta - onhan tämä tehty kuitenkin tavallisena viikonloppuna. Uusivuosi on aina oma ajonsa.
- Näinhän se on. Toiveikkaana seuraaviin startteihin?
- Noo, ne on kuukauden viimeisen viikon keskiviikko ja perjantai, joten niistä ei ole odotettavissa mitenkään erikoisia tuloksia.
- Kiitos haastattelusta.
- Kiitos.
- Ja nyt takaisin Pasilaan!


1381250.jpg    1381255.jpg     1381253.jpg