On varmaankin osunut kohdalle seuraavanlainen selkkaus:

Puhelin soi ja vastaat ennakkoluulottomasti. Toinen osapuoli aloittaa välittömästi pommituksen:
- No hei, tässä Ehra Saarne ja soitan Myökkipyökki-lehtikustantamon asialla. Myökkipyökki-lehtikustantamo on päättänyt palkita teitä hyvästä asiakkuudesta ja on päättänyt antaa teille lahjaksi vuoden tilauksen haluamastanne lehdestä. Olisiko joku näistä lehdistä sellainen, joka kiinnostaisi: Tuulilasi, Tekniikan Maailma, Suomen Kuvalehti, Apu, Seura, Aku Ankka, bla bla blaa... Miltäs kuulostaisi?

Sen verran teidän pitäisi tulla vastaan, että te maksaisitte toimituskulut, muuten lehti on ilmainen. Laitetaanko joku näistä tulemaan?

Niinpä niin. Tuulilasin saisi, jos maksaisi toimituskuluja 5€/lehti, ja jos irtonumero maksaa 7€, on ihan kerrassaan harmillista ajatellen lehdentekijöitä, että lehden tekijöille jää lehdestä vain kaksi euroa kun peräti viisi menee toimituskuluihin.

Mutta tiedänpä ainakin yhden ihmisen, joka lahjan otti vastaan. Kyydissäni oli kolmekymppinen mies, joka alkumatkan hoiteli bisneksiä ja loppumatkan keskusteli lehtimyyjän kanssa. Kuunneltuani keskustelua tovin arvasin mitä puhelu koskee. Lehtimyyjä sai hänet tilaamaan itselleen Aku Ankan. Ilmaiseksi. Maksoi itse vain toimituskulut.