Ja näitä riittää: Sunnuntaiaamuna oli viiskulman tolpalla jono. Jonon ensimmäiset kysyivät, että otanko kyytiin viisi. No en ota. Valittivat, että on kylmä ja että yli tunti on odotettu, eikä kukaan ota viittä kyytiin. No varmaan on kylmä, jos odotetaan vain tilataksia tai sitä kuskia, joka ottaa viisi kyytiin. Älykkäämpää olisi, että ensin tulee vaikka kolme ja sitten kaksi seuraavalla. Kukaan ei pakota olemaan tyhmä.

Huutelin sitten jonoon, että kelpaako kenellekään muulle kyyti. Kelpasi kyllä.

1298204.jpg

Kannelmäestä oli mies tulossa kyytiin tuopin kanssa. Sanoin, että on tervetullut kyytiin, mutta tuoppi ei. Mies oli jo aloittamassa kätinän, mutta jonossa seuraavana oleva nainen tempasi tuopin kädestä ja ulkona oleva porukka veti sen huiviin. Seuraavaksi huomasin, että autossa oli liikaa porukkaa. Kätinämies aloitti kätinän. On kuulemma ajanut joskus aikoinaan seitsemän vuotta taksia ja lupasi kympin ylimääräistä, jos otan kaikki kyytiin. Kätinä jatkui, kunnes osa päätti nousta pois kyydistä. Kätinämies oli myös nousemassa pois - sillä asenteella, että jos kaikki ei mahdu, niin kukaan ei tule. Muut kaksi komensivat miestä, että "mihin sinä oikein olet menossa, pysy siinä!" ja lähdimme liikkeelle.

Matka suuntautui Myyrmäkeen ja mies jatkoi kätinää koko matkan. Jossain vaiheessa hän alkoi kätinän siitä, että olin laittanut mittarin päälle siinä vaiheessa kun he olivat tulleet sisään autoon. Ihmettelin jo ääneen, että jos mies on muka ajanut taksia, niin kai hän nyt tietää missä vaiheessa mittari laitetaan päälle. Kuulemma kinastelun ajaksi mittari olisi pitänyt pistää kiinni. Ennen kuin ehdin kommentoida, nainen autossa sanoi kätisijälle, että "se olit sinä joka kinastelit". Olin samaa mieltä, mutta miehen mielestä kinastelin, kun en suostunut ottamaan viittä kyytiin. Sanoin, etten kinastellut: ei ole minun vikani jos asia ei mene kerralla perille.

Mistä näitä aina vaan sikiää?