Sattuipa pieni maksumunaus. Kyytiin tuli kaksi asiakasta, joista ensimmäinen halusi ensimmäiseen etappiin päästyämme maksaa siihen asti kertyneen taksan, eli 10 €. Hänen Visa Electroninsa kieltäytyi kuitenkin yhteistyöstä – ilmoitti mm. että kympin summa on alle minimimaksun – joten kaverukset sopivat, että jälkimmäinen hoitaa perille päästyänsä koko summan. En saanut 'jaettu maksu' –toimintoa peruuntumaan millään, joten oli pakko lähteä ajamaan nollilta, ikään kuin tuo summa olisi maksettu. Sovimme toki jäljelle jääneen asiakkaan kanssa, että lisäämme kympin loppusummaan. Kaveri asui aika lähellä ja lisätaksaa kertyi tasan euro. Sanoin, että ”yksitoista” ja vetäisin kortin iloisesti koneesta ja suoritettuamme allekirjoitusrituaalit, asiakas poistui autosta ja minä jäin tuijottamaan kuittia: Asiakas oli sitten maksanut luotolla kokonaisen euron. Olin unohtanut lisätä summaan sen kympin. Se sitten jäi minun ristikseni.

Soitin kyllä sitten taksikeskukseen ja kysyin neuvoja siitä, kuinka jaetun maksun voi peruuttaa, jotta vastaava ei pääsisi toistumaan uudestaan.

* * *

Kaupan päälle toinenkin moka: Ulkomaalaista kieltä puhuva asiakas sanoi haluavansa Lassilaan. No, sinnehän ajeltiin komiasti. Sielläpä selvisi, että ei hän ollut ollenkaan Lassilaan menossa, vaan Rastilaan. Ulkomaalaisen suusta se vaan kuulosti kovasti Lassilalta. No eipä siinä muuta kun sovittiin, että 24 €:n sopimustaksalla Rastilaan. Ketutti siinä määrin pitkä ja turha lenkki, että paineltiin Kehä ykköstä kyllä sitten ainakin puolta valonnopeutta, eli ½c. Valon nopeuttahan ilmaistaan kirjaimella c, joka on tuttu kaikille tietysti kaavasta E=mc².

Valovuosihan taas tarkoittaa matkaa, jonka valo etenee vuodessa, eikä suinkaan  minkäänlaista aikaa, vaikka sitä erheellisesti joskus tässä merkityksessä käytetäänkin:
- Äh, sulla menee tohon siivoomiseen ainakin valovuosi!