Vappuaatto meni vähän läskiksi.

E-mersu oli paikattavana (joku oli telonut pelkääjän puoleisen alahelman johonkin pihakiveykseen) ja vara-autona oli taas Volvo.

Alkuilta oli juuri sellainen kuin olin antanut itselleni kertoa. Viime vappuna ajoin taksilla ja taksihommasta kiinnostuneena haastelin kuskin kanssa taksiasioista ja tämä kertoi, että "vappu on tällaista odottelemista" ja sellaista se toden totta oli. Vappuna ihmiset lähtevät liikkeelle hyvissä ajoin, hyvän sään takia kävelevät mielellään, pysyvät pitkään samassa paikassa ja ravintolaan päästyään nököttävät siellä, koska tietävät, ettei mihinkään muualle mahdu sisälle.

Kaksi ensimmäistä kyytiä olivat tosin mallillaan. Aloitin Hollolantieltä ja sain tilauksen Hermanniin. Kyytiini tuli mies, joka matkasi Pitäjänmäelle. Perillä odotti maksaja, joka maksoi noin 32 €:n matkan viisikymppisellä ja käski antamaan takaisin kympin. Välittömästi tämän jälkeen kävi ilmi, että kaverin olisi pitänyt tuoda mukanaan alkoholijuomia, ja koska mukana ei ollut tipan tippaa, miehet hyppäsivät takaisin taksiin ja haimme läheiseltä ABC:lta olutta ja siideriä. Matka maksoi ehkä noin 13€, jonka mies maksoi kaksikymppisellä, muttei halunnut vaihtorahoja. Näin se homma etenee, sanoi joku tv-sarja Pulkkisen hahmoista. Tällaisia suurpiirteisiä ihmisiä jos olisi enemmän, niin mikäs tässä olisi ajellessa! =)

Tämän jälkeen olikin pitkään tosi hiljaista - ehkä noin kyyti/tunti. Kymmenen aikoihin mennessäni hakemaan taksin tilannutta asiakasta Länsi-Pasilasta, jarrupoljin painui yllättäen löysänä pohjaan - samalla tavalla kuin kytkinpoljin - ja auto ilmoitti jarrunesteen olevan vähissä ja vaativan välitöntä huoltoa. Jarrutehoa oli sen verran, että auto juuri ja juuri pysähtyi. Soitin keskukseen ja ilmoitin, että autoni hajosi ja pyysin lähettämään tilauksen tehneelle asiakkaalle uuden auton.

Onneksi Volvo kuuluu Mersun lisäksi siihen osastoon, joilla on 24h-huoltopäivystys - muuten vappuajelut olisivat loppuneet siihen. Ajelin hissukseen Kaivokselan päivystykseen käyttämällä mitättömäksi käyneen jarrutehon apuna käsijarrua ja moottorijarrutusta, joka isossa dieselissä onneksi on aika tehokas tapa hidastaa vauhtia. Bilialla haljennut jarruletku vaihdettiin ja pääsin baanalle taas puolen yön aikoihin. Korjaustauon aikana meininki oli pikkuhiljaa alkanut kiihtyä uusivuosimaiseen rumbaan. Isäntä oli onneksi reilu ja maksoi tuosta parin tunnin pakkotauosta tuntipalkan.

Loppuyö oli siis lähes samanlainen kuin uutena vuotena. Uuden kyydin sai lähes mistä vaan minne asiakkaan oli jättänyt. Tosin parempikin tuuri tämän suhteen olisi voinut olla. Uudet asiakkaat veivät minua aina enemmän ja enemmän poispäin keskustasta. Espoossa sain uuden asiakkaan entisen perään aina Saunalahteen asti, mutta sitten jouduin palaamaan Olariin saakka yksinäni. Kiersin kokeilumielessä Olarista ja sainkin kyydin Tapiolan kautta Töölöön. Töölöstä ajauduin Tikkurilaan, jossa sitten tyhjensin aikani aseman tolppaa, mutta lopulta ajauduin Korsoon saakka, eikä siellä enää ollut ketään taksia tarvitsevaa.

Palattuani keskustaan, oli siellä jäljellä enää vain valtava määrä roskaa, joten katsoin vappuaaton olevan omalta kohdaltani ohitse.

1298204.jpg

Yksi Tikkurilan asiakkaista jäi minulle velkaa 2€ ja risat. Toinen asiakkaista jäi pois aikaisemmin ja maksoi kyydin siihen saakka. Jäljelle jäänyt asiakas kaivoi perillä kupeestaan kaikki liikenevät kolikot, mutta jäljelle jääneelle osalle ei Visa Electronkaan mahtanut mitään. Olin saanut niin paljon tippejä yön aikana, että olisin voinut antaa tuon parin euron osan antaa olla, mutta asiakas tahtoi välttämättä hoitaa maksun kokonaan, joten annoin tilinumeroni. Viimeistään kymmenes päivä pitäisi tuo summa mätkähtää tililleni. No, aika näyttää.