Lauantaiyö oli joka suhteessa mainio – paitsi että kassan suhteen luulin kyllä huomattavasti enempiä. Tein pitkän ehjän vuoron, kuudesta kuuteen, ja ajoa oli aivan koko ajan. Pitkiä ajoja ei ollut kuin yksi Rekolaan ja toinen Tuusulaan. Jos joskus ei olekaan pallo pomppinut minulle, niin nyt se tuntui sitä tekevän. Jopa Tuusulasta palatessani, kun kävin tankkaamassa, sain Ruskeasannan Shelliltä kyydin Hakunilaan.

Ajoin lähes koko yön pelkkää MaTaPuPu-aluetta. Alkuilta määrää helposti sen, millainen yön kassasta tulee, koska viimeistään kahden jälkeen keskustan tolpilta saa joka tapauksessa kyytiä non-stoppina. Nyt alkuilta oli sellainen, että aina palatessani Tapulikaupungin ruutuun, sain tilauksen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta heti, ja ilman että ehdin ajaa tolpalle asti. Kyytejä tuli eniten Siltamäestä ja Tapanilasta. Aika monta kertaa ajoin Silja Line-simulaattorille Tikkurilaan. Aamuyön ruuhkatunnitkin ajoin lähinnä Malmin aseman tolpalta. Pari kertaa ajoin kyydin keskustaan, mutta kohta olin taas Malmilla, jossa kyytiä riitti aina puoli kuuteen saakka, jonka jälkeen taisin ajaa vielä yhden kyydin keskustassa, mutta sitten kaupunki oli tyhjä ja tolpat miehitetty. Jossain vaiheessa alkuyötä ajoin tovin Kontulan ja Myllypuron väliä kuin flipperipallo, mutta kohtapa taas ajauduin vakaasti takaisin Malmille.

Kyydit Malmilta olivat lähes poikkeuksetta noin 10-15 €:n kyytejä, ja koska niitä oli paljon ja niitä tuli lähes tauotta, kuvittelin yön kassasta tulevan poikkeuksellisen suuren, mutta nähdessäni kassan naamani lässähdys kuului varmaan auton ulkopuolelle saakka. Lyhyehköjen kyytien kun pitäisi tuottaa hyvä tulos, koska lähtömaksuja kertyy paljon ja paluumatka tyhjänä on lyhyt. Ei pidä ymmärtää kuitenkaan väärin: kassa oli hyvä, mutta illan sujuttua niin hyvin kuin se sujui, odotin kyllä salaa jo uutta ennätystä ja koska siitä jäätiin, akuutti deebressio valtasi mieleni.

Asiakkaat olivat aikalailla juttelutuulella ja sehän oli mukavaa. Kävimme keskustelua esimerkiksi siitä, otetaanko asiakkaan mukana olevasta pizzasta lisäkorvaus, koska taksini ei kuitenkaan ole pizzataksi ja siitä, onko minulla oikeutta kuljettaa pizzaa, koska pizzataksikaan ei saisi kuljettaa ihmisiä, ja vielä että ovela asiakas pääsee kotiinsa halvalla niin, että tilaa kotiosoitteeseensa pizzan ja sen jälkeen menee norkoilemaan muina miehinä pizzerian luo ja kysyy sitten pizzalähetiltä, että eihän tämä sattumalta ole menossa Töyrynummelle ja että pääsiskö kyydissä. Tosin tämä toimii kuulemma vain, jos sen osaa kysyä turkiksi. Asiakas ei suostunut kuitenkaan paljastamaan kuinka kysytään turkiksi ”ethän sattumalta ole menossa Töyrynummelle?” jotten veisi pizzataksia hänen nenänsä edestä.

Satuin myös kolarin silminnäkijäksi. Ajelimme asiakkaiden kanssa Tikkurilaan päin, kun kehää ylittäessämme musta Honda kiilasi meitä ja sai näin huomiomme. Totesimme yhteen ääneen, että ”sehän ajaa päin punaisia”, kuten kävikin, jonka jälkeen totesimme yhteen ääneen, että ”nyt tulee kyllä kolari”, kuten kävi sekin. Punaisia päin ajanut auto törmäsi vihreillä valoilla risteystä ylittäneen auton kylkeen. Vauhdit olivat kyllä onneksi aika hiljaiset, että henkilövahinkoja ei sattunut. Törttöilijä oli vanhempi mieshenkilö. Ajokunnon selvittäminen jäi poliisille.