Koska Suomessa ei ole hirmumyrskyjä tai maanjäristyksiä, meillä on Visa Electron.

Suurimmassa osassa Helsingin takseista voi maksaa tuolla luonnonkatastrofilla. Electronilla maksettaessa pääte tarkastaa reaaliaikaisesti tilin saldon ja tämä on välillä tuskaisen hidasta. Joskus onnistuminen on kirjaimellisesti metreistä kiinni ja joskus auton siirtäminen metrillä tai parilla auttaa.

Pankkikortilla maksettaessa yrittäjä saa rahansa aina. Pankkikortin voi myös varmentaa matkan alussa. Electronia ei voi etukäteen varmentaa, ja vasta perille päästessä tietää, että onnistuuko matkan maksaminen. Jos tilillä ei ole katetta, alkaa hilpeä ihmettely. Ja aikaa kuluu. Ja sitten ihmetellään, että missä ne kaikki taksit ovat? No, ne ovat selvittämässä kyytimaksuja.

Viime yönä tuli datalle tieto, että Visa Electronin toiminnassa ongelmia. Vähän ajan kuluttua uusi viesti kertoi, ettei se toimi enää ollenkaan. Ei myöskään pankkiautomaateilla. Onneksi vika ei ollut meidän päässä. Jokaiselta kyytiin tulevalta asiakkaalta piti siis muistaa kysyä, että ”ethän maksa Visa Electronilla”. Jos muuta korttia tai käteistä ei ollut, niin apostolin kyyti lienee ollut ainoa tapa päästä kotiin. Kävelymatkalla Keskustasta Mellunmäkeen on ollut aikaa miettiä pankkiasioita.