Sattui tässä kerran marraskuussa. Taksissa oli käsidesi-pumppupullo. En tiedä, että oliko se edellisen kuskin, vai oliko isäntä hankkinut taksiin sellaisen. Eräs asiakas sitä sitten epäluuloisena katseli ja kysyi, että onko se sikainfluenssan takia. Arvelin näin olevan. Seuraavaksi hän kysyi, että olenko sitä käyttänyt. Arvelin, että saatoin jossain vaiheessa alkuiltaa käyttääkin.

Perille päästyämme asiakas vaati, että käytän käsidesiä ennen kuin otan hänen korttinsa käsittelyyn. Hän kun ei halunnut saada sikainfluenssaa. No, en viitsinyt alkaa asiasta kinata, vaan hieraisin käsiini ainetta. Asiakas antoi korttinsa. Työnsin sen kortinlukijaan ja ojensin laitteen asiakkaalle. Asiakas otti käteensä tämän laitteen, joka päivittäin kiertää helposti sadankin ihmisen käsien kautta, näpytteli pin-koodinsa näppäimistöllä, jota päivittäin sadat ihmiset näpyttelee ja aktion suoritettuaan sai takaisin korttinsa, jota lähikuukausien aikana ovat koskettaneet varmasti muutkin kuin minä. Autosta poistuessaan hän aukaisi oven käyttämällä sitä samaa ovenkahvaa, jota kaikki muutkin sadat ja tuhannet ihmiset ovat poistuessaan hiplanneet.

Mutta olihan se tärkeää, että taksikuski käytti desinfiointiainetta, ennen kuin otti hänen korttinsa.

Sikainfluenssan - ei siis sikaflunssan - leviämistä ehkäisee parhaiten pesemällä kädet lämpimällä vedellä ja saippualla ja ennen kaikkea sillä, ettei aivasta käsiinsä. Sairaaloissa käsidesiä käytetään sairaalabakteereiden takia, ei niinkään sika- tai muunkaan influenssan.

Influenssa ja flunssa ovat muuten eri tauteja - mitä eivät tunnu tietävän edes MTV:n uutistoimittajat. Muuten olen kyllä sitä mieltä, että tällaisena epidemia-aikana median tulisi jakaa asiallista tietoa, eikä lietsoa hysteriaa huhuilla ja hulluilla jutuilla. Kouluissa lapset kieltäytyvät rokotuksista, koska ovat nähneet YouTubessa jonkun videon ihmisestä, joka on halvaantunut rokotuksen takia ja lukeneet artikkelin, jonka mukaan influenssarokotuksen mukana ihmisiin asennetaan mikrosiru.