Aloittelevalle taksikuskille haluaisin antaa seuraavan neuvon: kuuntele, myöntele, äläkä tyrkytä omia näkemyksiäsi, vaikka olisit eri mieltä. Ainakin jos haluat pysyä sovussa ja ehkä jopa hyötyä taloudellisesti.

Sain nimittäin urani suurimman tipin. Kyydissä oli ylempää keski-ikää oleva yläasteikäisen tytön isä, joka purki sydäntään. Isä oli eronnut tytön äidistä, mutta joutui nyt selvittelemään tytön asioita. Hän joutui työnsä puolesta olemaan paljon ulkomailla, eikä pystynyt sen vuoksi olemaan kovin paljoa läsnä tytön elämässä. Nyt hän koki tärkeäksi hoitaa koulun kanssa asiat kuntoon ja oli tämän vuoksi joutunut muuttamaan työvuorojaan päästäkseen maanantaina rehtorin luo. Häntä raivostutti suunnattomasti se, että joku maahanmuuttajapoika on ahdistellut hänen tytärtään koulussa. Sanoi olevansa selvin päin rauhallinen mies, mutta humalassa hän olisi valmis vaikka tappamaan pojan, jos sattuisi vastaan tulemaan.

Jos keskustelusta olisi tehnyt jonkinlaista mind mappia, olisi siitä löytynyt sellaisia avainsanoja kuin "arjalainen", "suomi", "suomalainen", "sota", "ulkomaalainen" ja "perkele".

Matka maksoi 10,50€, jonka mies maksoi kaksikymppisellä. Poistumista tehdessään kysyi, että "onko kiire". Sanoin, ettei tässä nyt niin. Mies ojensi vaihtorahat takaisin. Oviaukossa, puolittain auton ulkopuolella istuen mies vielä kertasi tarinansa pari-kolme kertaa. Saatuaan asiansa kerrottua mies sanoi "kiitos" ja antoi kaksikymppisen "korvauksena käytetystä ajasta".

No, mikäs siinä!