Kaikkien taksimarkkinoiden vapauttamista vaativien olisi pitänyt olla kyydissäni lauantaina.

Tuli kahden auton tilaus Sokos Hotel Pasilaan. Minä olin se jälkimmäinen auto. Tunnistin kyytiläiset ulkomaalaisiksi, mutten heti ruotsalaisiksi. He sanoivat kohteeksi Planet Hollywoodin. Siinä vaiheessa keskustelimme englanniksi. Olin hetken hämmentynyt ja sanoin, että minun tietääkseni Planet Hollywoodia ei ole enää Helsingissä eikä juuri missään muuallakaan. Edessä oleva taksi lähti liikkeelle ja matkustajat pyysivät seuraamaan sitä. Seurasi puhelinkeskustelu edessä olevaan autoon ja sen päätyttyä ohjeena oli vain gangsterielokuvien tapaan seurata edessä olevaa taksia. On muuten yllättävän työlästä tietöiden pilkkomalla Manskulla, jossa välillä kaksi kaistaa yhdistyy yhdeksi ja välillä joudut antamaan tilaa kääntyvälle raitiovaunulle, jonka aikana sinun ja seurattavan auton väliin on tunkenutkin jo joku huomattavasti hitaammin liikenteeseen reagoiva (en viitsi käyttää sitä m-sanaa...), jonka takia etäisyys seurattavaan taksiin kasvaa koko ajan.

Matkan ajan ruotsalaiset keskustelivat suomesta ja suomalaisista. En erityisemmin seurannut keskustelua - lähinnä siksi, että he puhuivat niin epäselvästi ja osaksi siksi, että minun ruotsinkielen taidollani ei yhtä aikaa ymmärretä ja keskitytä taksin seuraamiseen. Ajoimme Mikonkadun kulmalle, jolloin päätin rohkaistua käyttämään toista virallista kieltä ja sanoin: "Haa, ja så, de går till samma plats var legg den här Planet Hollywood".

Naapurimaalaiset säikähtivät: "Vad *******?!?! Talar du svenska?"

Mutta se miksi ruotsalaisia oli erityisen mukava kyyditä oli se, että ensimmäistä kertaa elämässäni joku on tyytyväinen siihen, että TAKSILLA AJAMINEN OLI NIIN EDULLISTA!!!!! Edullisempaa kuin vapautettujen taksimarkkinoiden Tukholmassa!!!!

Touché!