Joo, on tullut tässä sitten ajeltua näitä päivävuoroja(kin) ihan urakalla. Tai urakalla ja urakalla; jollekin toiselle ei, mutta minulle kyllä. Yhdeksän vuoroa kahdessa viikossa nyt ja samanlainen rutistus heinäkuun alussa.

Juhannusta edeltävä viikko oli ihan mainio. Vettä satoi ja asiakkaita riitti. Aamulla 6-9 oli paljon ajoa, 9-12 oli hiljaista, mutta sitten oli rumba päällä vuoron loppuun asti. Iltapäivällä kyytiä oli koko ajan. Jopa Esbolandiassa. Uutta kyytiä tuli heti edellisen perään - joko käsipystyjä tai tilauksia - eestaas sinne tänne. Tolpalla ei tullut paljoa oltua. Eli vähän niin kuin hyvänä lauantaiyönä.

Hommassa on kuitenkin yksi suuri ero: muu liikenne. Vaikka kyytiä riittää, ei kilometrejä kerry läheskään samaan malliin kuin öisin. Tämähän johtuu tietysti siitä, että muuta liikennettä on niin paljon, että eteneminen on paaaaaljon hitaampaa. Rautatieasemalta Länsiväylän alkuun saattaa kestää yhtä kauan kuin yöllä kyyti Matinkylään ja takaisin.

Oli paljon mukavia asiakkaita, kerron niistä myöhemmin. Juttua riitti ja suurin osa porukasta oli selvin päin.

Juhannuksen jälkeen sama meno jatkui - yhden päivän. Maanantaina tuli päivävuorojen ennätys, joka on samaa luokkaa kuin keskiviikkoöiden keskiarvo. Tämä siitä huolimatta, että minun vuoroni oli 6-10 ja 14-19. Eli päivällä oli neljän tunnin data-tauko, jonka ajan olin käytännössä ilman kyytejä.

Tiistai ja keskiviikko olivat juuri sellaisia, kuin muistin viime kesältä kesäisten päivävuorojen olevan: tylsiä ja hiljaisia. Kyytejä on vähän, kassaa ei kerry, eikä kilometrejäkään. Jos hyvänä lauantaiyönä ajan viitisen sataa kilometriä, nyt hyvä jos kertyy 150.

Eli pelkkää ajanhukkaa koko homma. Menee nimenomaan pelkäksi harrastamiseksi. Tienasin tiistaina tunnissa valtavat 3,6€. McDonaldsillakin saisi enemmän. Jos olisin tiennyt, niin en kyllä olisi ottanut näin montaa päivävuoroa. Mielummin vetäisin lonkkaa tai nauttisin kesäsäästä.

Ööh... nyt pitää kyllä miettiä joku parempi...

...tai... no, ylipäätään tekisin jotain muuta. Tai voihan sitä sateesta ja kylmästä tuulestakin nauttia. Tai anyway viettäisin lomaa.

Saa nyt sitten nähdä, että millaisia nämä kesäyöt ovat. Olen kokeilemassa kesäyön unelmaa heti perjantaina ja lauantaina.

No, jos jotain hyvää pitää etsiä, niin juoksu on hyvä. 1,45 €/km, 1,39 €/km, 1,34 €/km ja sitä luokkaa, kun minun taksiurani keskiarvo on 1,25 €/km.