Lumikki tuli kyytiini. Iho valkoinen kuin lumi, huulet ja takki punaiset kuin veri ja hiukset mustat kuin eebenpuu. Tämä Lumikki ei piitannut seitsemästä kääpiöstä vaan kertoi aina olleensa hurjasti kiinnostunut busseista ja Hesaan muutettuaan tietysti raitiovaunuista. Pienenä hän saattoi matkustaa busseilla ristiin rastiin ja päättäriltä toiselle vain opetellakseen bussireittejä. Vanhemmat olivat kiukkuisia, kun koulusta paluu kesti aina niin kauan.

Nyt Helsingissä kiehtovat raitiovaunut. Hän kertoi nähneensä esimerkiksi unta siitä, että hän ajoi itse ratikkalinjaa numero viisi (joka siis kulki Katajanokalta Etu-Töölöön aina 20-luvulta 70-luvun lopulle saakka - Töölöntorilla on vieläkin viitosen kiskot), mutta sellaisia reittejä missä ei edes ollut kiskoja.

Juttelimme siinä sitten, että mitenköhän pääsisi ratikan kuljettajaksi ja kauankohan opiskelu kestäisi. Että jos vaikka ajaisi ratikkaa niin kuin minä taksia. Sivuduunina aina silloin tällöin. Jos jotakuta oikeasti kiinnostaisi, niin täältä lisätietoa.

1447393.jpg

Kuvassa "Ludde". Kuva Suomen Raitiotieseuran sivulta.

1298204.jpg  1298204.jpg  1298204.jpg

Lisäys:

Meinasi unohtua kokonaan kirjoittaa tämä kokemani ratikkajuttu, jonka piti kuulua olennaisena osana tähän juttuun, mutta joka jäi teknisen virheen takia ensin pois.

Eli: Sinä päivänä valtakuntamme historiassa, kun Kauppatorilla oli Lordin kunniaksi järjestetty kansanjuhla, olin menossa ratikalla Pohjois-Manskulta Forumille. Olisikohan ollut nelosen ratikka (joka menee Katajanokalle ja siis Kauppatorin ohi). Olin jäämässä pois Lasipalatsin pysäkillä ja kun ovet aukenivat, näin kuinka pysäkillä oli iso hevareiden kansallisasuihin pukeutunut lauma. Oli niittiä, pitkää tukkaa ja tiukkaa mustaa farkkua. Hevarien johtohahmo huusi ratikkaan: "männöökö tämä juna Loorttiin?" ja välittömästi hyväntuulisiksi muuttuneet ihmiset huusivat ratikasta takaisin, että "menee, menee - tänne vain!" ja nämä tod. näk. jostain Rovaniemeltä olevat Lordi-fanit kiipesivät tyytyväisenä ratikkaan ja viettivät ehkä elämänsä ikimuistoisimman kansanjuhlan.

P.S: Koska olen maalainen, sanon joskus kiusallani, että "mennään narikalla".

1453486.jpg