Vaikka rahanvahtohomma jätettäisiin pois laskuista, eivät pankit tee tästä hommasta siltikään aina niin helppoa. Kun muutama viikko sitten vaihdoimme taas kerran tarpeettomasti kesäaikaan, oli jo etukäteen tiedossa, että eri pankkien korteilla oli useamman tunnin toimintakatkoksia kahden ja kuuden välillä. Jännää.

Viime lauantaina taasen Otto-automaatit olivat poissa pelistä kolmesta kuuteen jonkun huoltotoimenpiteen takia.

Jos jotain hommia pankkien systeemeissä pitää tehdä, ne tehdään tietysti aina lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Monesti sentään odotetaan kello neljään, kun ajatellaan, että ravintolat ovat siihen asti auki. Mitäpä väliä sillä on, vaikkei sitten nakkikioskeilla ja takseissa kortit enää toimisikaan. Eräs asiakas ihmetteli, että miksei näitä huoltohommia voitasi tehdä vasta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Vastaus on se, että silloin maapallon pyöreydestä ja typerästä pyörimisliikkestä johtuen Aasiassa markkinat toimivat jo täyttä päätä, ja suomalaisenkin kapitalistin täytyy olla menossa mukana.

Vaikka maksupäätteellä korttien olisi pitänyt toimia, ei yksi Visa El-Niño-ektron suostunut varmentautumaan viidestä tai kuudesta yrityksestä huolimatta. Yleensä viimeistään kolmas tai neljäs yritys tuottaa tuloksen. Kun ei automaateiltakaan sitä käteistä saanut, ei auttanut muu kuin antaa asiakkaalle tilinumeroa ja toivoa parasta. Aina ne maksut eivät ole tilille ilmaantuneet, mutta nytpä tuli.

1298204.jpg

Minulla olisi ollut vuoro sekä perjantaina, että lauantaina, mutta iski sen verran väsyttävä flunssa päälle, että jätin perjantain väliin. Lauantaiyön kävin sitten taistelemassa. Automaattivaikeuksien lisäksi yöstä ei kyllä jäänyt mieleen muuta kuin että viikon aikana molempien autojen kylkiin olivat ilmestyneet isot Turkin matkailumainokset.