Kuten tiedätte, auton rekisteriotteeseen merkittyä paikkalukua ei saa enää ylittää tilapäisestikään. Ja kuten tiedätte, osalle kansalaisista tämä ei meinaa mennä perille ei sitten millään. Asiakkaat vänkäävät ja yleensä ensin tarjoavat kymppiä tai kahtakymppiä ylimääräistä päästäkseen kyytiin. Saadakseni keskustelun loppumaan kerron, että poliisi antaa minulle 500-600 euron sakot, jos ajan ylilastissa. Asiakkaat perinteisesti väittävät maksavansa sakot. Tapanani on ollut sanoa, että "jos annatte 600 euroa mulle pantiksi, niin sitten onnistuu". Yleensä keskustelu on loppunut siihen, mutta lauantaina kävi niin, että mies takapenkiltä kaivoi taskustaan pantiksi sen 600€ eikä siinä kyllä sitten enää auttanut ruveta perääntymään kun kerta tuli silleen uhottua. Onneksi matka ei ollut pitkän pitkä.

Matkan aikana kävi ilmi, että mies ei ollutkaan kuka tahansa, vaan eräs lajinsa MM-kisoissa mitaleita kerännyt urheilija. Siitä huolimatta se luvattu kaksikymppinen jäi saamatta - jonka tosin lupasi yksi takapenkillä olleista naisista.

Julkkiksista puheen ollen täytyy taas retostella sillä, että sain tässä kerran kyytiini erään Idols-menestyjän. Sen sijaan erään, joka aikaisemmin oli julkkis, nykyään poliitikko, olen onnistunut kohtaamaan taksissa jo kahdesti. Hän on siis jo neljäs ihminen, joka on taksissa osunut kohdalle kahdesti.