Yksi juttu, mikä minua aina sisäisesti naurattaa, on se, että hurjan monet taksinkäyttäjät käyttävät vain ja ainoastaan taksin oikeanpuoleista takaovea. Vaikka niitä kyytiläisiä tulisi sata sinne taakse. Saattaa olla vaikka niin, että kolme isokokoista keski-ikäistä naista tulee kyytiin Finlandiatalolta juhlavaatteissaan ja kaavuissaan, ja kaikki kolme tulevat sisään siitä oikeanpuoleisesta ovesta ja liu'uttavat itsensä takapenkkiä pitkin sinne toiseen reunaan kaapuineen ja käsilaukkuineen. Olen joskus ihan sanonut, että "tässä mallissa on täällä vasemmassakin reunassa ovi". "Joo, niin, mutta kyllä tämä näinkin sujuu, heh heh". Ja sitten perillä espoolaisen rivitalon parkkipaikalla kaikki kolme liukuvat ulos oikeanpuoleisesta ovesta.

Joskus on jopa käynyt niin, että seison kuskin puolen takaovella pitämässä ovea auki, ja sitten huomaan, että sieltä taas tullaan pitkää liukua pitkin takapenkkiä. Päätän sitten laittaa sen oven kiinni, ettei sieltä takapenkiltä liu'uta vahingossa liian pitkälle ja mätkähdetä märkään asvalttiin.

Muitakin outouksia taksista löytyy. Olin ajossa silloin kun oli ilotulituksen SM-kisat. Otin Haagasta kyytiin käsipystyltä kaksi asiakasta, jotka eivät olleet enää mahtuneet keskustaan päin menevään bussiin. Ilotulitus alkoi, kun olimme jossain Luoteisväylän läpi ensimmäisenä purjehtineen herra Nordenskiöldin kunniaksi nimetyn kadun kieppeillä, ja matka sujuikin aika mukavasti kyytiläisten kanssa jutustellessa ja ilotulitusta seuratessa. Kyytiläisetkin olivat tyytyväisiä, kun pääsivät seuraamaan paukuttelua lämpimästä autosta. Liikenne eteni aika hitaasti, mikä ei kerrankaan haitannut. Takanani istunut asiakas sitten kysyi, että saako hän aukaista ikkunaa. Sanoin, että toki.
- Iik, anteeksi, tämä aukesi alas asti!
Totesin siihen, että onneksi tämä on sellainen malli, jossa ne ikkunat saa ylöskin. Että ei pelkoa siitä, että joutuisin ajamaan koko pitkän yön ikkuna auki.