Sivistys pitää ihmisen tiellä ja erottaa ihmisen eläimestä. Sivistys tarkoittaa mm. korkeakulttuuria ja henkistä kehittyneisyyttä. Sivistys on ennen kaikkea sitä, että kun puoli neljältä kyytiin astuu kaksi pimua, joista kun toinen pyytää ajamaan Pasilaan ja toinen säestää laulamalla "Pasilla on, Pasilla on!", niin sinä tiedät mistä on kyse! Kaiken lisäksi asialla on suora jatkumo edellisestä taksivuorosta viime perjantailta.

Mutta mistä alkaisin? Ehkä siitä, että nyt käsi pystyyn, jos vielä on joku, joka ei tiedä kuka on Pensseli-Setä? Jaa, no sinä siellä, googlaa tai jotain.

Viime perjantaina istuin Tapulikaupungin tolpalla ja kuuntelin Novalta, kuinka Pensseli-Setä oli vieraana studiossa ja esitti tietysti myös Suomen tunnetuimman Syyrialais-iskelmän "Niilin hanhet". Jos tähän johtanutta tilanneketjua yrittää ajatella jollain tavalla järkevästi, huomaa olevansa keskellä hyvin absurdia maailmaa. Tähän ei pysty kuin kansa, joka synnytti Matti Nykäsen.

"Pasilla on" on Japanin vastine Pensseli-Sedälle. Keskustelimme taksimatkan Oulunkylästä Pasilaan siitä, kumpi on parempi. Minun mielestä "Pasilla on". Tytön mielestä Pensseli-Setä, mutta hänen mieltään kallisti varmasti se seikka, että hänellä oli Pensseli-Sedän nimikirjoitus ihollaan.