Arkena ajetaan ihan erilaisiin paikkoihin kuin yövuorossa. On välillä vähän jo noloa, kun kohta vuoden ajanut taksikuskin on epävarma sellaisiin paikkoihin ajamisessa kuin Kivelän sairaala, Töölön sairaalan etuovi, käräjäoikeus tai KRP. No, minä kyllä heti kovasti selvitin, että olen viimeksi ajanut päivävuoroja viime kesänä. Ihan hyvin kuitenkin löytyi.

Tällaisia kyytejä muistan ajaneeni:

- Äiti lapsensa kanssa lastenklinikalle. Ehkä noin viisivuotias tyttö oli menossa saamaan jotain muutaman yön sairaalassaoloa vaativaa hoitoa, jonka ymmärsin keskustelun perusteella toistuvan aina aika ajoin. Lapselle tuotti huolta kaikesta huolellisesta valmistautumisesta huolimatta kotiin jäänyt nalle. Asia hoidettiin kuitenkin puhelimitse, ja lapsen isä lupasi tuoda nallen illalla tullessaan vierailulle. Lasta vähän huoletti, että osaako isä tuoda juuri oikean nallen.

- Kolme tanskalaista bisnesmiestä lentokentälle. Puhuivat keskenään tanskaa ja teeskentelivät ymmärtävänsä toisiansa

- Kaksi suomalaista bisnesmiestä lentokentälle. Olivat saaneet yllättäen hankittua liput jalkapallon EM-kisojen torstain Espanja - Venäjä välierään.

- Parikymppinen nuori mies käräjäoikeuteen puimaan jo vuosi sitten tapahtunutta pahoinpitelyään.

- Alexander Stubbin näköinen mies sisäministeriöstä keskusrikospoliisiin Vantaalle. Luulin jo hetken saavani kyytiin ministeri Stubbin, mutta kun kuulin miehen puhuvan, tajusin heti, ettei hän ole Stubb. Juttelu oli sen verran rennompaa. Olikin joku KRP:n salainen agentti. Miehen hoideltua ensin muutaman puhelun juttelimme rennosti niitä näitä - lähinnä taksiasioista. Ei tullut kysyttyä, että onko miehellä jotain agentti-jutskia mukana.

- Kaksi pariskunta USA:n suurlähetystöön viettämään maan itsenäisyysjuhlia - etukäteen. Poimin ensin kyytiin toisen pariskunnan, jonka jälkeen ajoimme hakemaan toista. Siinä sitten odotellessamme näimme Mauri Pekkarisen. Pariskunnan mies arveli, että olisiko pitänyt huutaa, että "mikäs aika se tämä on mennä töihin", muttei huutanut. Ihan hyvä, koska samana päivänä uutisissa kerrottiin, että eduskunta oli aloittanut kesälomansa, joka on jopa pidempi kuin millään muulla ammattikunnalla. Tosin onhan kansanedustajilla vastapainoksi hyvä palkkakin.

- Espoolainen nainen, joka kertoi aina ajatelleensa, että koska Länsiväylä on yksi Suomen vilkkaimmin liikennöidyistä teistä, sitä asfaltoimaan palkataan aina varmaankin Suomen parhaimmat asfalttimiehet. Minä taasen arvelin, että taitaa olla niin, että länsiväylääkin asfaltoimaan palkataan aina ne halvimmat.

- Ruotsalainen perhe Linnanmäeltä Grand Marinaan. Tsemppasin itseäni koko matkan, että sanon kyllä hinnan ruotsiksi. Kaikki meni kuitenkin päin mäntyä siinä vaiheessa kun tajuan ajavani kohti Vikingin terminaalia. JA: olisin kyllä osannut sanoa ruåtsiksi: "Jag har kört för många gånger till Viking terminalen idag", mutta hätäpäissäni onnistuin pulpauttamaan sen ulos englanniksi. Sen jälkeen hinnan sanominen ruotsiksi olisi ollut jo pönttöä. Antoivat säälistä tippiä.

- Seuraava kyyti ei mennyt yhtään paremmin, ja katsoinkin olevani valmis lopettamaan siltä päivältä. Kyydissäni oli äiti kahden lapsen kanssa. Perillä katsoin taksamittaria ja ilmoitin: "Jahas, nyt kävikin kuulkaa niin, että tämän kyydin saitte ilmaiseksi. Unohdin laittaa taksamittarin päälle". Äiti nauroi ja kauhisteli ja vaati, että saa maksaa jotain. Sanoin sitten, että: "heitä vaikka kymppi". Äiti heitti ja kiitteli kovasti.