Sirukorttilukija alkaa olla riesa, ulkomaalaisittain sanottuna pain in the ass. Aikaisemmin lauantaivuoro loppui kun asiakkaat loppuivat - nyt se loppuu siihen kun sirukorttilukija lopettaa toimintansa aamuyöllä joskus neljän jälkeen. En tiedä, että johtuuko se siitä, että pankit tekevät sunnuntaiaamuna systeemeissään huoltoja tai päivityksiä, mutta ainakin tuntuu siltä, että korttien varmentaminen ei onnistu enää aamuyön tunteina - juuri silloin kun taksilla alkaa kiihkein ruuhka. Käteistä ei ole, eikä automaatteja lähimaillakaan. Ainoa vaihtoehto on tehdä kyydistä hukka-ajo, antaa asiakkaalle tilinumero ja toivoa, että maksu tulee joskus.

Seuraava viikko meneekin sitten aina siinä, että soittelee ihmisten perään, koska maksuja ei ole tilille tupsahdellut ja taskut täyttyvät panteiksi annetuista passeista, ajokorteista, vaimoista ja pupujusseista.

Vanhalla kortinlukijalla pankki- ja luottokorttien luku onnistui aina. Ainoastaan Visa Electronit reistailivat. Nyt uuden lukijan kanssa kaikki kortit temppuilevat.

Tuollaisen laitteen, kuten sirukorttilukijan, pitäisi toimia idioottivarmasti kuin junan vessan, eikä sitä pitäisi laittaa käyttöön, ennen kuin näin on. Ohjeessa käsketään resetoida laite, jos sillä ei ole yhteyttä: arvatkaapa onko siitä ollut joskus apua? Kaikille oikein arvanneille palkinnoksi kasa lantaa ja Mossen taka-akseli.

Isot kihot ajavat taksia tietysti vain päivisin, jolloin ongelmia ei kuulemma ole. Siksipä kukaan ei viitsi ottaa asiakseen selvittää, minkä takia takseihin pakolla tuleva maksukorttipääte ei toimi, kansalaiset eivät pysty maksamaan taksimatkojaan, eivätkä kuskit saa rahojaan.

Sen lisäksi että kortinlukija ei toiminut, myös taksiradio, tai mikähän se nyt viralliselta nimeltään onkaan - siis se laite, jonka kautta tilauspäätteen tiedot singahtelevat keskuksen ja auton välillä - päätti aloittaa sävellystyön aamuyöllä noin kello puoli neljä. Kuljettajan oven kaiutin rupesi örisemään yksitoikkoista biisiä, jonka rytmikuvio muistutti Daruden Sandstormia, mutta melodiavaihtelua siinä oli tasan yhden sävelen verran. Mölyäminen häiritsi laitteen virkatehtävää siinä määrin, ettei auto suostunut enää laittamaan itseään mihinkään ruutuun. No, onneksi tuohon aikaan asiakkaat löytyvät tolpilta eikä tilausten mahdollinen saapumattomuus haitannut, mutta kyrsihän se muuten.

Meteli loppui sillä, että laitoin laitteen kiinni.

Jotta ilta olisi täydellinen, tankkauskorttikaan ei suostunut toimimaan. Automaatti ilmoitti vain, että "kortti viallinen". No, oli se kyllä sitten päivävuorolaisella toiminut.

Tulee mieleen, että onko minulla käsissäni joku negatiivinen voima? Se, mihin kosken, ei muutu kullaksi vaan siihen tulee toimintahäiriö.