Keskiviikkoyön ainoa valopilkku, taksin katolla vilkkuu, oli se, että vietyäni asiakkaan Latokaskeen, sain paluumatkalla linja-autopysäkiltä ennen moottoritietä käsipystyasiakkaan Meilahteen. Muuten yö oli kurjaakin kurjempi. Olin liikenteessä kokonaan ilman ajovuoroa, ja se kyllä oli tyhmyyttä. Kaupungissa ei ollut ketään, joten takseja oli ylimäärin, enkä saanut koko yönä kuin yhden tilauksen. Muuten elin käsipystyillä. Tai eläminen on kyllä suuresti liioiteltua - sanotaan mielummin, että räpiköin yön läpi käsipystyjen avulla.

Huiman nokkela aloitukseni toimikoon sitten jutun juonena tästä eteenpäin. Aloitushan oli hienosti mukailtu Tuomari Nurmion biisistä "Valo yössä":

                   "Taksin katolla vilkkuu
                            Yön ainoa valopilkku"

Tarkistin huolellisesti sanojen oikeellisuuden, koska olen kerran ennen saanut näpeilleni väärin siteeratuista laulun sanoista. =)

Ja nyt lopulta itse asiaan. Odottelin asiakkaita Marskin tolpalla ja kuuntelin radiota (pohojalaaset sanoosivat notta "rariota"). Taksiin kiipesi kasa asiakkaita juuri kun radiossa soi Vanessa Paradis'n "Joe le Taxi". Asiakkaiden mielestä tämä oli valtavan hauska sattuma ja he vannottivat minua monta kertaa siitä, ettei minulla vain ole joku salainen cd-levy, josta laitan kappaleen "sattumalta" soimaan aina kun asiakkaita tulee sisään.

Siinä sitten samalla mietimme muita mahdollisia taksi-biisejä. Toinen on tietysti Nylon Beatin "Seksi vie ja taksi tuo" ja sitten on se joku Timo Koivusalon "Taksimies"-jollotus. Toki sellaisia löytyy myös, missä laulun sanoissa mainitaan taksi. Kuten nyt vaikka tuo Tuomarin Nurmion "Valo yössä" tai Mamban "Lauantai-ilta"

                    "hän asui aika kaukana
                           aivan kaupungin laidalla,
                                mutta maksoin taksin tietenkin
                                    koska herrasmiehet tekee niin"

Mutta muita emme enää keksineet.

1580642.jpg