Lauantain viimeisillä asiakkailla loppuivat rahat kesken.

Otin keskustasta kyytiin nuoren miehen ja naisen. Noin parikymppisiä. Suuntana Espoo, mutta ensin pienen mutkan takaa piti hakea kaveri, joka oli tuhlannut kaikki rahansa, ja joka halusi, että nämä kaverit hoitavat hänet kotiin. Tyttö oli vähän ärtyissään tälle tyypille, koska näin käy useasti. Piti hurjan puhuttelun (saarnan) tuhlaajapojalle siitä, kuinka tämän tulisi alkaa ottaa vastuuta toimistaan ja kuinka heiltä kului ylimääräistä rahaa pojan hakemiseen.

Ajoimme ensin ensin kyytiin tulleen miehen luo. Tässä vaiheessa tyttö sanoi, ettei hänellä ole rahaa jatkaa pidemmälle. Jos tuhlaajapoika ei saa kotoansa kaivettua rahaa, he jäisivät tänne yöksi. Hetken neuvoteltuaan he päättivät (tyttö määräsi), että tuhlaajapoika herättää perillä äitinsä ja pyytää tältä rahat. Jatkoimme perille asti. Tässä vaiheessa tuhlaajapoika alkoi ämpyilemään, ettei raskisi herättää äitiään, koska tällä on aamuvuoro. Tyttö piti armeijamallisen puhuttelun pojalle ja käski kerjuulle. Sillä aikaa kokeilimme huonolla menestyksellä tytön Visa-Electronia. Kohta poika tuli takaisin ja sanoi, ettei uskalla herättää äitiään. Tyttö oli kuristaa pojan. Poika oli vähän niin kuin sitä mieltä, että on ihan sama kuristaako hänet tyttö vaiko äiti. Lopulta tyttö kaivoi kuvettaan niin paljon kuin vain löytyi, ja sai kerättyä neljänkympin taksaa varten 26 euroa. Otin pojalta tiedot ylös ja annoin tilinumeroni. Poika lupasi pistää puuttuvat 14 euroa tilille.

Rahoja ei ole vielä kuulunut. Tosin viimeisinä sanoinaan tyttö ilmoitti tappavansa pojan.

Vähän riskillä en ottanut mitään pantiksi. Sain kuitenkin lähes 2/3 taksasta ja olin saanut yön aikana hyvin tippiä, joten ajattelin, että jos rahat jäävät kinuamisenkin jälkeen saapumatta, ei minulle tule kuitenkaan tappiota. Vielä en ole perään soitellut, kun pankista toiseen se raha siirtyy niin hitaasti.