Mistä syystä joku yksittäinen kyyti jää mieleen? No vaikka siitä, että asiakas haisee hurjan pahalle.

Noin puoli kolmen aikaan torstaiyönä tuli tilaus. Kyytiin tuli noin viisikymppinen nainen, joka haisi hurjan pahalle. Jos olisimme maalla, olisin päätellyt, että kyseessä on joku maalaistalon emäntä, joka tuli kyytiin navettavaatteissa. Jos joku maalainen lukee tätä, niin ehkä tiedät, millaista hajua tarkoitan? Ottaen huomioon miljöön, josta nainen tuli kyytiin, tämä navettavaihtoehto oli suljettava pois.

Nainen oli herännyt keskellä yötä ja tupakan himo oli iskenyt. Tupakit olivat kuitenkin lopussa, joten ei auttanut muu kuin tilata taksi, ajaa pikapankin kautta lähimmälle yöhuoltamolle ja takaisin.

Jos odotitte saavanne vastauksen siihen, miksi nainen haisi navetalle, joudun tuottamaan pettymyksen. Mutta ajoin kylläkin takaikkunat auki keskustaan asti.

1298204.jpg

Tästä pääsemmekin sujuvasti siihen, että ajoin keskustaan, koska ajattelin siepata kaverini tilaaman ennakon. Kutsutaan häntä vaikka koodinimellä "pieni rumpalipoika". Hän kulkee aamuisin töihin reteesti taksilla firman piikkiin. Tiesin, että hän on tilannut ennakon klo N. Olin etukäteen varmistanut keskuksesta mille tolpalle X-kadulle tilattu ennakko tulee (paikka on täsmälleen kahden tolpan puolivälissä).

Kun siis olin hajunaisesta päässyt, ajelin kohti tolppaa. Matkalla seurasin tolpan tilannetta: ensin siellä ei ollut yhtään autoa, sitten yksi ja kun pääsin perille, kaksi autoa. Edelläni olevat autot saivat tilaukset hyvinkin nopeasti, molemmat noin viiden minuutin sisällä. Sitten alkoi hermoja repivä odotus. Taakseni ilmestyi kaksi autoa. Jos tulisi joku muu tilaus hyvissä ajoin ennen H-hetkeä, voisin laittaa siihen "ei kiitos" ja jäädä odottamaan ennakkoa. Jos taas tilaus tulee ihan vähän ennen H-hetkeä, voi tilauksesta kieltäytyminen sotkea systeemejä, ja ennakko saattaakin mennä takana olevalle. Viisitoista minuuttia kutkuttavaa jännitystä, kunnes lopulta ennakko tuli. On aina niin mukava nähdä joku menossa aamuvarhaisella silmät sikkuralla töihin, kun itse pääsee muutaman tunnin sisällä nukkumaan!