Ihan vähän pitänee jorista viime viikonlopusta. Perjantaina en lähtenytkään ajoon, kun olin vielä niin kovassa flunssassa. Lauantainakaan olo ei ollut paras mahdollinen, mutta onneksi vuoro alkoi vasta yhdeltätoista. Loppujen lopuksi buranan voimalla jaksoin koko yön yllättävän pirteästi

Kyydeiltään lauantai oli tosi erikoinen. Viiteen mennessä en ollut käynyt keskustassa tai melkeinpä kehä ykkösen sisällä kuin neljästi. Ensimmäinen kyyti oli Hermannista Iso-Roballe, josta sain kyydin Sipooseen (20km). Sipoosta palatessa haaviin tarttui tilaus Vartioharjusta. Ajoimme Etelä-Haagaan (16km), jossa sain välittömästi tilauksen viereiseltä kadulta. Ajoimme Puistolaan (15km), josta sain kyydin aivan Kehä kolmosen länsipäähän, Masalaan (40km). Tämän jälkeen ajoin kolme Espoolan sisäistä kyytiä päätyen Tapiolaan, josta kurvasin keskustaan. Sain kyydin Tikkurilaan (20km), josta sain kyydin Espooseen Mankkaalle (25km), josta ajoin keskustaan, josta sain kyydin Jokiniemeen Vantaalle (20km), josta ajoin Flamingoon, josta sain kyydin Leppävaaraan, Espooseen (20km). Leppävaarasta palatessa sainkin sitten sen julkkiskyydin.

Koko ajan pitkiä kyytejä perä perään - ja mittari tykkäsi yllättävän paljon. Tyhjänä ajoa minimaalisen vähän. Parhaimmillaan tuntiansio oli seitsemässä kympissä, josta se tosin hieman laski, mutta tuntiansioenkka parani sitten lopulta tasan kympillä.

Harmittamaan jäi - tietysti - se, että jos olisin aloittanut vuoron kuudelta tai mikä parasta viideltä, olisi kassaan kertynyt keskimääräiselläkin alkuillalla ehdoton vuoroenkka. Tosin harmitusta vähensi se, etten olisi oikeasti jaksanut lähteä vielä niin aikaisin, joten tämä oli pelkkää teoriaa.

No, mutta ei muuta kuin uutta matoa koukkuun - lehtitietojenkin mukaan ainakin takseille ja poliiseille pikkujoulujen ruuhkahuippu on ovella!